Årets julemærke 2018

Årets julemærke 2018

I år udkom det grønlandske julemærke for 45. gang. Præsentationen fandt traditionen tro sted samtidig i Katuaq i Nuuk og i Det Grønlandske Hus i København, hvor julen blev budt velkommen med julesalmer, kaffemik og flotte taler.

Årets kunstner er en af Grønlands største kulturambassadører, kendt for sin kunst i hele verden, og dermed en værdig modtager af årets julemærkepris. Aka Høegh er med sine mange års arbejde inden for både maleri, skulpturer og grafik en anerkendt kunstner, og Grønlands Julemærkefond er stolt og beæret over, at hun har lavet året julemærke 2018.

Aka Høegh blev født i Qullissat i 1947 og har i sit virke boet og arbejdet i Qaqortoq, hvor hun bl.a. har lavet kunstprojektet ”Sten og menneske”. Derudover har hun udstillet over hele verden, bl.a. i Norden, Alaska, Letland, Litauen og Sydamerika. Hun har modtaget en lang række priser og hele to ridderkors af Dannebrogsordenen.

Motivet til årets smukke julemærke afspejler naturens evne til at varme i en kold tid. Kunstneren siger følgende om Grønlands Julemærke 2018:
”Min jul handler om at vende blikket ud mod naturen, nordlyset, sneen, verdens lys selv om det er nat, at være i noget varmende.”

Grønlands Julemærkefond håber og ønsker at mange vil være med til at støtte grønlandsk kunst og kultur ved at købe årets julemærke. Det kan købes både som løsark på vores salgssteder rundt om i Grønland og Denmark. Det kan også købes som elektronisk mærke, som du kan sætte i din mailsignatur. Det kan købes både som privat person og til virksomheden. Grønlands Julemærke har desuden fået fremstillet et begrænset antal puslespil med årets julemærke som motiv samt et miniark.

Julemærkefonden har eksisteret siden 1974 og har som hovedopgave at indsamle penge til fonden igennem salg af det årlige julemærke, der sælges i Grønland, Danmark og udlandet. Der uddeles hvert år Julemærkepris til en person eller en forening, som har udvist særlig initiativ eller præsentation af kulturel art.

Print Friendly, PDF & Email