Abdomen

Maven er den del af kroppen, der ligger mellem brystet og bækkenet. Den indeholder mave, tarme, lever, milt og andre organer. Underlivet er også kendt som maven eller maven.

Hvor er mavesmerter placeret?

Mavesmerter kan være lokaliseret hvor som helst i maven, som er området mellem brystet og bækkenet. Smerten kan være skarp og lokaliseret, eller den kan være sløv og diffus. Det kan være konstant, eller det kan komme og gå.

Hvad forårsager mavesmerter?

Der er mange mulige årsager til mavesmerter, og den præcise årsag kan ofte være vanskelig at fastslå. Nogle af de mere almindelige årsager til mavesmerter er dog bl.a:

– Fordøjelsesforstyrrelser som irritabel tarmsyndrom, gastritis og divertikulitis

– Infektioner som f.eks. madforgiftning og viral gastroenteritis

– Inflammatoriske tilstande som blindtarmsbetændelse og Crohns sygdom

– Nyresten eller andre problemer med urinvejene

– Endometriose

– Underlivsbetændelse

– graviditetsrelaterede tilstande som morgenkvalme, Braxton Hicks-veerne og graviditet uden for livmoderen

I nogle tilfælde kan mavesmerter være et symptom på en mere alvorlig tilstand som f.eks. et hjerteanfald, en nyreinfektion eller bugspytkirtelbetændelse. Hvis smerterne er alvorlige eller ledsages af andre symptomer som f.eks. feber, opkastning eller blodig afføring, er det vigtigt at søge læge for at udelukke disse mere alvorlige tilstande.

Hvad er de 3 vigtigste organer, der findes i maven?

De 3 hovedorganer, der findes i maven, er maven, tyndtarmen og tyktarmen.

Er mave og mave det samme?

Nej, mave og mave er ikke det samme. Maven er den del af kroppen, der ligger mellem brystet og bækkenet, og maven er en del af maven.

Skriv en kommentar