Ablation

Ablation er fjernelse af materiale fra overfladen af et objekt ved fordampning, erosion eller begge dele. Ablation bruges ofte til specifikt at henvise til fjernelse af materiale fra et fast objekt ved fordampning eller sublimering.

Hvor længe varer ablation?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af en række individuelle faktorer. Generelt kan ablation dog vare i flere år eller endog årtier. Procedurens succes afhænger også af den underliggende årsag til arytmien og af erfaringen hos den læge, der udfører proceduren.

Hvad er de to typer af ablation?

De to typer ablation er kirurgisk og ikke-kirurgisk. Ved kirurgisk ablation foretages et snit i huden og et kirurgisk instrument bruges til at fjerne vævet. Ved ikke-kirurgisk ablation anvendes varme, kulde eller en anden energikilde til at ødelægge vævet.

Er ablationskirurgi smertefuldt?

Ablationskirurgi er en minimalt invasiv procedure, der bruges til at behandle forskellige hjertesygdomme. Ved kirurgi foretages der små snit i brystet, og der bruges et kateter til at nå hjertet. Når kateteret er på plads, bruger kirurgen det til at ødelægge det væv, der er årsag til problemet.

Ablationskirurgi er generelt ikke smertefuldt, men du kan opleve et vist ubehag under proceduren. Kirurgen vil bruge lokalbedøvelse til at bedøve området, så du bør ikke føle nogen smerte. Du kan også få beroligende midler for at hjælpe dig med at slappe af under proceduren.

Hvor længe skal du hvile efter ablation?

Efter en ablation skal man hvile i mindst 24 timer. I denne periode bør du undgå anstrengende aktivitet, tunge løft og seksuel aktivitet. Du bør også drikke rigeligt med væske og undgå varme brusere eller bade.

Skriv en kommentar