Abscess

En absces er en lokaliseret samling af pus, der har ophobet sig i et hulrum dannet af kroppens væv. Pus består af levende og døde hvide blodlegemer, bakterier og andet affald. En byld er normalt forårsaget af en infektion.

Hvordan ser en absces ud?

En absces er en lomme af pus, der har ophobet sig i kroppens væv. Den kan være forårsaget af en bakteriel infektion. Det mest almindelige symptom på en bylde er en smertefri knude under huden. Knuden er normalt rød, varm og hævet.

Hvordan slipper man af med en byld?

Hvis du har en absces, bør dit første skridt være at gå til lægen. De vil sandsynligvis ordinere antibiotika for at hjælpe med at fjerne infektionen. Hvis bylden er stor eller smertefuld, kan de også anbefale at dræne den.

For at dræne en byld vil lægen lave et lille snit i huden og derefter indføre en nål eller et andet instrument for at bryde pus op og dræne det ud. Dette kan gøres på deres kontor eller på hospitalet, afhængigt af abscessens størrelse og alvorlighed.

Når bylden er drænet, bliver området renset, og der lægges en forbinding. Du skal sandsynligvis tage antibiotika i en uge eller to efter indgrebet. Snittet bør hele af sig selv og bør ikke have brug for sting.

Er en byld en alvorlig infektion?

En byld er en alvorlig infektion. Den er normalt forårsaget af bakterier, og den kan opstå overalt i kroppen. Abscesser kan være meget smertefulde, og de kan forårsage alvorlig skade på vævene omkring dem. Hvis en byld ikke behandles, kan den sprede sig til andre dele af kroppen og forårsage alvorlig sygdom.

Går bylder væk??

De fleste bylder går væk af sig selv uden behandling. En abscess er en lomme af pus, der dannes, når kroppen forsøger at bekæmpe en infektion. Pus består af dødt væv, hvide blodlegemer og bakterier. Kroppen, der afskærer abscessen, beskytter dig mod infektionen. Når bylden er lukket af, kan kroppen begynde at heles.

Skriv en kommentar