Acacia

Acacia er en slægt af buske og træer, der tilhører underfamilien Mimosoideae i familien Fabaceae, og som først blev beskrevet i Afrika af den svenske botaniker Carl Linné i 1773. Slægten Acacia omfatter ca. 1.300 arter, hvilket gør den til verdens største slægt af blomstrende planter. Typearten for slægten er Acacia nilotica.

Akacier er hjemmehørende i tropiske og subtropiske områder i verden, hvor størstedelen af arterne findes i Afrika, Australien og Sydamerika. Nogle få arter findes i tempererede områder, og en art findes i Indien.

Akaciaer har typisk enkle, fjerformede blade med små, uanseelige blomster. Frugten er en bælgfrugt, som kan være fladtrykt, kugleformet eller cylindrisk.

Slægtsnavnet stammer fra det græske ord for dens karakteristiske torne, akesion, som også er kilden til navnet på Akacietræet, akacie.

Det specifikke epitet nilotica blev givet af Linné efter det latinske ord for Nil-floden med henvisning til, at mange arter i slægten er hjemmehørende i Sudan.

Bladene på de fleste akacier er sammensatte med små, uanseelige blomster, der bæres i bladhjørnerne. Blomsterne er biseksuelle, med fem kronblade og mange støvdragere. Frugten er en bælgplante, som kan være

Er akacie giftig for mennesker?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af den specifikke art af akacie, der spises. Nogle arter af akacietræ er kendt for at være giftige for mennesker, mens andre ikke er giftige. Hvis du er usikker på sikkerheden ved en bestemt art af akacie, er det bedst at undgå at indtage den.

Hvor findes acaciaen?

Akacien findes i Afrika, Australien og Nord- og Sydamerika.

Er akacietræ giftigt?

Der er en vis debat om, hvorvidt akacietræ er giftigt eller ej. Nogle mennesker mener, at det er det, mens andre mener, at det ikke er det. Juryen er stadig ikke klar over dette, men det anses generelt for at være sikkert.

Er acacia et godt træ?

Akacie er et godt træ til en række forskellige anvendelser, herunder møbler, gulve og kabinetter. Det er et hårdttræ med en massefylde på 730-770 kg/m3 , hvilket gør det til et holdbart valg til mange projekter. Akacie er også et populært valg til træbearbejdning på grund af dens smukke kornmønster.

Skriv en kommentar