Acne

Akne er en kronisk, inflammatorisk hudsygdom, der opstår, når hårsække og talgkirtler bliver tilstoppet. De mest almindelige symptomer på akne omfatter sorte og hvide prikker samt bumser. Acne ses oftest i puberteten, men kan forekomme i alle aldre. Acne smitter ikke og kan ikke overføres fra en person til en anden.

Hvordan kan jeg rydde min akne op?

Der er mange ting, du kan gøre for at fjerne din akne. Det vigtigste er at holde din hud ren. Vask dit ansigt mindst to gange om dagen med en mild sæbe eller et mildt rensemiddel. Vær blid mod din hud. Undgå at skrubbe eller gnide din hud for hårdt.

Ud over at holde din hud ren kan du også prøve nogle af følgende behandlinger:

-Påfør en aktuel aknebehandling. Der er mange behandlinger i håndkøb, som kan være effektive. Kig efter en, der indeholder benzoylperoxid eller salicylsyre.

-Brug en let fugtighedscreme. Fedtet hud kan gøre akne værre. En let fugtighedscreme kan hjælpe dig med at holde din hud fra at blive for fedtet.

-Prøv en punktbehandling. Hvis du har en bums, der er særlig hårdnakket, kan du prøve en punktbehandling. Påfør behandlingen direkte på bumsen og lad den sidde på i et par timer eller natten over.

Hvis du kæmper med akne, kan du måske også opsøge en hudlæge. En hudlæge kan ordinere stærkere behandlinger, der kan være mere effektive.

Hvad er de 4 typer af akne??

Der findes fire typer af akne:

1. Hvide hoveder

2. Blackheads

3. Papler

4. Pustler

Hvilken mad forårsager akne?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da forskellige mennesker kan reagere forskelligt på forskellige fødevarer. Nogle almindelige fødevarer, som ofte menes at udløse akne, omfatter dog sukkerholdige fødevarer, mejeriprodukter og fedtet eller stegt mad.

Hvad er årsagen til at få akne?

Man mener, at den grundlæggende årsag til akne er en ophobning af olie og hudceller i hårsækkene. Når disse follikler bliver tilstoppet, giver de grobund for bakterier, som derefter kan føre til betændelse og rødme. Acne ses oftest hos teenagere og unge voksne, men kan forekomme i alle aldre.

Skriv en kommentar