Adipose

Adiposevæv er en type bindevæv, der er specialiseret til lagring af energi i form af lipider. Den består af adipocytter, som er celler, der lagrer lipider i form af triglycerider. Fedtvæv findes i mange forskellige dele af kroppen, herunder i det subkutane lag (under huden), omkring organer og i bughulen.

Adiposevæv er kendetegnet ved sit høje fedtindhold, hvilket giver det sin karakteristiske gullige farve. Det er også relativt rigeligt i blodkar og nervefibre. Adiposevæv er et vigtigt sted for energilagring i kroppen, og det fungerer som isolering og beskyttelse af organer og væv.

Hvad betyder adipose?

Adipose henviser til fedtvæv. Den består af celler kaldet adipocytter, som lagrer energi i form af lipider. Fedtvæv findes over hele kroppen, men er mest koncentreret i det subkutane lag (under huden) og omkring organer som lever og nyrer.

Hvad er fedtstof lavet af?

Adiposvæv består af fedtceller (adipocytter), der lagrer energi i form af triglycerider. triglycerider består af tre fedtsyrer og et glycerolmolekyle. Fedtsyrer er langkædede carboxylsyrer med en kulbrintehale. Kulbrintehale består af kulstof- og brintatomer.

Hvad er Beiging i fedtvæv?

Beigning er den proces, hvorved hvidt fedtvæv (WAT) omdannes til brunt fedtvæv (BAT). Denne transformation er karakteriseret ved en stigning i antallet af mitokondrier og ekspression af gener, der er involveret i termogenese. Det er blevet påvist, at beigering øger energiforbruget og kan være et potentielt mål for behandling af fedme.

Hvor findes fedtvæv i kroppen?

Fedtvæv findes i hele kroppen, men er mest udbredt i mave- og underhudsområderne. Det findes også omkring nyrerne, i brystvævet og omkring visse led.

Skriv en kommentar