Aeon

En æon er en umådelig eller uendelig lang periode. Ordet aeon er afledt af græsk αἰών (aiōn), der betyder “alder”, “levetid” eller “for evigt”. Det er også beslægtet med det latinske aevum og sanskrit āyana.

Æoner bruges af mange religioner til at beskrive universets alder eller de enkelte guders eller gudinders alder. De bruges også i eskatologien til at beskrive den lange tidsperiode mellem verdens skabelse og den endelige dom. I nogle hinduistiske filosofier er aeoner opdelt i fire yugas eller tidsaldre.

Begrebet aeon er blevet brugt i videnskabelige teorier om universet, såsom big bang-teorien og steady state-teorien. I big bang-teorien antages universet at være begyndt med en stor eksplosion, og de efterfølgende æoner antages at være de tidsperioder, hvor universet har udvidet sig og afkølet. I steady state-teorien antages universet at være uendeligt gammelt uden begyndelse eller ende.

Hvad er AEON Japan?

AEON Japan er en japansk detailhandelsvirksomhed, der driver en kæde af AEON-supermarkeder samt en række andre detailhandelsvirksomheder. Virksomheden blev grundlagt i 1926, og i dag har den over 60.000 ansatte. AEON Japan har hovedkvarter i Tokyo, og selskabets aktier er noteret på Tokyo-børsen.

Hvor meget er en Aeon?

En Aeon er et digitalt aktiv, der bruges til at købe varer og tjenester på Aeon-netværket. En Æon er 0 $ værd.01 USD.

Er Jesus en Æon?

Nej, Jesus er ikke en ækon.

Den gnostiske tradition, som æonerne er en del af, lærer, at der findes en ultimativ virkelighed uden for den fysiske verden, som er æonernes rige. Jesus er en del af denne ultimative virkelighed, men han er ikke selv en aeon.

Hvor kommer ordet Aeon fra?

Ordet aeon stammer fra det græske ord aion, der henviser til en tidsperiode eller en tidsalder. Selve ordet aion stammer fra den proto-indoeuropæiske rod *ai-, som betyder “at gå”. Denne rod er også kilden til det latinske ord aevum, som også henviser til en tidsperiode eller en alder.

Skriv en kommentar