Afgive

En dispenser er en lille, ofte bærbar beholder, der anvendes til at indeholde en afmålt mængde væske, typisk til medicinske formål. En typisk dispenser kan indeholde nok væske til en enkelt dosis medicin. Dispenser er ofte lavet af glas eller plastik og har et tætsluttende låg eller hætte for at forhindre spild.

Hvad betyder “skal udlevere”??

Udtrykket “skal udlevere” betyder, at den person eller enhed, der har fået bemyndigelsen, har beføjelse til at distribuere eller udlevere noget, normalt en medicin eller et andet stof.

Hvad betyder det at afgive nogen?

Når en læge udleverer en medicin, er han/hun ansvarlig for at sikre, at patienten får den korrekte dosis af medicinen. Lægen kan også være ansvarlig for at give instruktioner om, hvordan medicinen skal tages. Udlevering af medicin kan også henvise til den handling at give en patient en recept på en medicin.

Hvordan bruger man ordet sprede?

Ordet dispenser kan bruges som et verbum, der betyder at distribuere eller sælge noget, normalt i små mængder. F.eks. udleverer et apotek medicin. Det kan også bruges som et navneord, der henviser til en anordning eller beholder, der bruges til at udlevere noget, som f.eks. en sæbedispenser.

Hvad er synonymer for sprede?

De mest almindelige synonymer for “dispense” er “distribuere”, “administrere” og “give.” Andre mindre almindelige synonymer omfatter “allokere”, “uddele” og “udmåle”.”

Skriv en kommentar