Agglutinere

Et agglutinat er en type sammensat ord, hvor flere ord er sat sammen til et enkelt ord, hvor hvert ord beholder sin oprindelige betydning. Denne type orddannelse er almindelig i sprog med en meget syntetisk grammatik, f.eks. japansk og tyrkisk. Agglutinater er typisk længere og mere komplekse end andre typer sammensatte ord og har ofte en betydning, som ikke umiddelbart fremgår af de enkelte ords betydning.

Hvad betyder Agglutinate i blod?

Agglutination er sammenklumpning af blodceller som reaktion på et fremmedstof. Dette kan ske som reaktion på infektion, skade eller udsættelse for et fremmedstof. Når dette sker, klumper blodcellerne sammen og danner en blodprop. Dette kan blokere blodgennemstrømningen og forårsage alvorlige problemer.

Hvad er et andet udtryk for Agglutinate?

En anden betegnelse for agglutinat er “klæbende”.”

Hvad forårsager agglutination af blod?

Agglutinering af blod skyldes tilstedeværelsen af antistoffer i blodet. Når disse antistoffer kommer i kontakt med antigener, får de blodcellerne til at klumpe sammen. Dette kan føre til alvorlige medicinske komplikationer som f.eks. slagtilfælde eller hjerteanfald.

Hvad er agglutination eksempel?

Agglutination er en proces, hvor partikler (e.g. celler, bakterier, vira osv.) klumper sammen. Dette kan skyldes en række forskellige årsager, herunder antistof-antigen-interaktioner, komplementære DNA- eller RNA-sekvenser eller blot elektrostatiske kræfter. Agglutination kan anvendes til diagnostiske formål, som i tilfælde af blodtypebestemmelsestestest, eller som en måde at rense en population af celler eller partikler på.

Skriv en kommentar