Agnostiker

Udtrykket “agnostiker” kan henvise til en person, der mener, at eksistensen af en gud eller guder er ukendt eller uvisse. Det kan også henvise til en person, der ikke er forpligtet til en bestemt tro på eksistensen eller ikke-eksistensen af en gud eller guder.

Er agnostiker det samme som ingen religion??

Der findes ikke et enkelt svar på dette spørgsmål, da det er et spørgsmål om personlig fortolkning. Generelt henviser udtrykket “agnostiker” dog til en person, der ikke tror på eksistensen af en gud eller guder, mens “ingen religion” blot betyder, at en person ikke identificerer sig med et bestemt religiøst trossystem. Derfor er det muligt for nogen at være agnostiker og ikke have nogen religion, men det er også muligt for nogen at være agnostiker og have en religion.

Hvad er en agnostiker tror?

En agnostiker er en person, der mener, at det er umuligt at vide, om Gud eksisterer eller ej. Agnostikere kan også mene, at det er umuligt at vide noget om Gud, selv om han eksisterer.

Hvem er en berømt agnostiker?

Der findes en række berømte agnostikere, bl.a:

– Bill Gates

– Steven Spielberg

– Warren Buffett

– George Clooney

– Matt Damon

– Angelina Jolie

– Scarlett Johansson

Dette er blot nogle få af de mange berømte personer, der har været åbne om deres agnosticisme.

Hvad hedder det, hvis man tror på Gud, men ikke på religion?

Der findes ikke noget universelt svar på dette spørgsmål, da der ikke findes ét trossystem eller én religion, som alle mennesker, der tror på Gud, tilslutter sig. Nogle mennesker, der tror på Gud, kan dog betegne sig selv som åndelige, men ikke religiøse, hvilket betyder, at de tror på en højere magt eller et etisk system, men ikke identificerer sig med nogen specifik religion. Andre, der tror på Gud, kan blot sige, at de er religiøse, men ikke åndelige, hvilket betyder, at de identificerer sig med en bestemt religion, men ikke tror på en højere magt uden for denne religion.

Skriv en kommentar