Akvarium

Et akvarium er et vandfyldt bassin, hvori fisk svømmer rundt. Akvarier holdes ofte i private hjem. Akvarister bruger akvarier til at holde fisk, både til pynt og til hobbyfolk, der holder fisk som kæledyr. Ordet “akvarium”, der blev opfundet af den engelske naturforsker Philip Henry Gosse, er en kombination af den latinske rod aqua, der betyder vand, og suffikset -arium, der betyder “et sted, hvor man kan forholde sig til”.

Akvarier findes i mange forskellige størrelser og former, og de største er offentlige akvarier. De kan dekoreres på en række forskellige måder for at ligne naturlige levesteder eller for at skabe en undervandsscene fra et fiktivt værk. Almindelige træk ved akvarier omfatter grus, sten, ornamenter og levende eller syntetiske planter. Nogle akvarier har også filtre for at opretholde vandkvaliteten og forhindre ophobning af skadelige giftstoffer.

Fisk er ikke de eneste dyr, der kan holdes i et akvarium. Andre almindelige beboere er frøer, skildpadder, salamander og krabber. Nogle akvarister holder også hvirvelløse dyr som f.eks. snegle, rejer og søstjerner.

Hvor lang tid tager det at gå gennem Boston akvarium?

Boston-akvariet er et stort anlæg med meget at se, så det kan tage lang tid at gå igennem hele anlægget. Afhængigt af hvor lang tid man bruger på hver enkelt udstilling, kan det tage mellem 1-3 timer at se alt.

Er Baltimore-akvariet det værd?

Svaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af, hvad man ønsker sig af en akvarieoplevelse. Generelt set er Baltimore-akvariet dog et veldrevet sted med et godt udvalg af udstillinger og attraktioner. Hvis du derfor er på udkig efter en sjov og lærerig dag med familien, er Baltimore-akvariet bestemt værd at overveje.

Hvor er det bedste akvarium i USA??

Det bedste akvarium i USA er Georgia Aquarium i Atlanta, Georgia. Georgia Aquarium er det største akvarium i verden, og det er hjemsted for mere end 100.000 dyr. Akvariet har en bred vifte af udstillinger, og det tilbyder også uddannelsesprogrammer og arrangementer.

Har NJ et akvarium??

Ja, New Jersey State Aquarium ligger i Camden, New Jersey.

Skriv en kommentar