Album

Et album er en samling af lydoptagelser, der udgives som en samling på compact disc (CD), vinyl, lydbånd eller et andet medie. Album med indspillet musik blev udviklet i begyndelsen af det 20. århundrede som individuelle 78-romers plader, der blev samlet i en indbundet bog, der lignede et fotoalbum; dette format udviklede sig efter 1948 til enkelte vinyl-LP-plader, der blev afspillet med 33⅓ omdrejninger pr. minut. Der udgives stadig vinyl-LP’er, selv om salget af album i det 21. århundrede mest har fokuseret på cd- og MP3-formater.

Lydkassetten var et format, der blev brugt sammen med vinyl fra 1970’erne og ind i det første årti af 2000’erne. Et album kan være indspillet i et optagestudie (fast eller mobilt), i et koncertsted, hjemme, i marken eller en blanding af disse steder. Tidsrammen for en komplet indspilning af et album varierer fra et par timer til flere år. Denne proces kræver normalt flere takes med forskellige dele, der optages separat og derefter “blandes” sammen. Indspilninger, der foretages i ét take uden overdubbing, kaldes “live”, selv når de er foretaget i et studie. Studios er bygget til at absorbere lyd og eliminere efterklang for at hjælpe med at mixe forskellige optagelser. Optagelser, herunder liveoptagelser, kan indeholde lydeffekter, stemmejusteringer osv.. Med moderne optagelsesteknologi kan musikerne optages i separate rum eller på separate tidspunkter, mens de lytter til de andre dele ved hjælp af hovedtelefoner. Der anvendes albumomslag og liner notes, og nogle gange gives der yderligere oplysninger, f.eks. analyser

Hvad er en anden måde at sige album på??

Et album er en samling af lydoptagelser, der udgives som en samling på compact disc, vinyl, lydbånd eller et andet medie. Album med indspillet musik blev udviklet i begyndelsen af det 20. århundrede som individuelle 78-romers plader samlet i en indbundet bog, der ligner et fotoalbum; dette format udviklede sig efter 1948 til enkelte vinyl-LP-plader, der blev afspillet med 33⅓ omdrejninger pr. minut. Vinyl-LP’er udgives stadig, selv om salget af album i det 21. århundrede for det meste har fokuseret på cd- og MP3-formater.

Hvad er nummer 1 album?

Nummer 1 på Billboard 200-listen er albummet “Map of the Soul: 7” af BTS.

Hvad er et andet ord for album?

Der findes ikke et ord, der svarer til “album” på engelsk. Det nærmeste ville være “samling”, men det er ikke så specifikt. Et album er en samling af sange, som normalt har et tema eller en rød tråd gennem hele albummet.

Hvor mange sange er album?

Antallet af sange på et album varierer. Nogle album har så få som fire numre, mens andre har over 20 numre. Et album indeholder i gennemsnit ca. 10 sange.

Skriv en kommentar