Alcazar

En alcázar (spansk: [alˈkaθar], fra arabisk: القصر al-qaṣr, “paladset”; flertal: alcázares) er et befæstet palads eller slot, der blev bygget af muslimske herskere på Den Iberiske Halvø og Maghreb samt i det tidligere muslimske sultanat Granada i Sydspanien. I Nordafrika bruges det spanske ord alcázar ofte til at henvise til en kasbah eller et citadel.

Udtrykket alcázar er afledt af det arabiske ord for borg, qal’at (قلعة). Ordet er blevet brugt på spansk siden det 13. århundrede til at henvise til slotte og paladser samt til befæstninger, såsom Alcázar i Segovia og Alcázar i Toledo.

Alcázaren i Segovia er et af de bedst bevarede slotte i Spanien. Den blev bygget i det 12. århundrede på stedet for en tidligere maurisk befæstning. Alcázar i Toledo er et slot, der blev bygget i det 14. århundrede af kong Alfonso VI af Kastilien.

Ordet alcázar kan også henvise til en type maurisk arkitektur, der findes på den iberiske halvø og i Maghreb. Denne byggestil er kendetegnet ved brugen af hestesko

Hvem var Alcazar?

Alcazar var en spansk militærkommandant og politiker, der var vicekonge i Peru fra 1604 til 1609. Han var en nær rådgiver for kong Philip III af Spanien og spillede en vigtig rolle i administrationen af det spanske imperium i Amerika. Alcazar blev født i Sevilla, Spanien, i 1554. Han gik ind i militæret i 1575 og kæmpede i den firsårige krig mod den hollandske republik. I 1585 blev han sendt til Amerika, hvor han deltog i felttogene mod englænderne i Vestindien og portugiserne i Brasilien. I 1604 blev han udnævnt til vicekonge af Peru, hvor han førte tilsyn med den spanske kolonisering af Amazonasbækkenet. Han arbejdede også på at undertrykke Mapuche-folkets oprør i Chile. Alcazar vendte tilbage til Spanien i 1609 og trak sig tilbage fra det offentlige liv. Han døde i Sevilla i 1617.

Hvad er oprindelsen af Alcazar??

Oprindelsen af Alcazar er uklar, men det menes at være af arabisk oprindelse og betyder “slot” eller “fæstning”. Det optræder første gang i spanske optegnelser i det 11. århundrede, da det blev brugt som fæstning af maurerne.

Hvilket land er Alcazar??

Der findes intet land ved navn Alcazar.

Hvor i Spanien ligger Alcazar??

Alcazar ligger i Sevilla, Spanien.

Skriv en kommentar