Alfajor

En alfajor er en traditionel latinamerikansk småkage eller slik. Den består typisk af to rundstykker af sødt, smuldrende wienerbrød, der er indsmurt i et cremet fyld og overtrukket med et tyndt lag chokolade. Den mest almindelige smagskombination er dulce de leche med chokolade, men andre populære muligheder omfatter frugt, nødder og krydderier.

Alfajores menes at have oprindelse i det mauriske Spanien og blev bragt til Amerika af spanske kolonister. I dag er de populære i hele Latinamerika og er blevet en populær turistsouvenir i mange lande.

Hvad er alfajores lavet af?

Alfajores er en type småkager, der stammer fra Sydamerika. De er lavet af to tynde lag shortbread-lignende kagedej, der er smurt sammen med et sødt fyld, typisk dulce de leche. Kagerne rulles derefter i sukker eller dyppes i chokolade.

Hvor kommer alfajor fra?

Alfajor er et traditionelt argentinsk bagværk, der stammer fra byen Buenos Aires. Ordet alfajor kommer af det arabiske ord “al-fajr”, som betyder “morgenmad”. Kagen blev oprindeligt lavet med to tynde lag dej fyldt med et sødt fyld, typisk dulce de leche eller syltetøj. I dag laves alfajores med en række forskellige fyld og smagsvarianter, og de nydes i hele Argentina og Uruguay.

Hvad hedder alfajores på engelsk?

Alfajores er en type småkage, der stammer fra Spanien og nu er populær i mange latinamerikanske lande. De består typisk af to runde stykker shortbread-lignende småkager med et fyld af dulce de leche eller manjar blanco (en slags karamel) og er overtrukket med flormelis.

Der findes ikke ét ord på engelsk, der præcist beskriver essensen af en alfajor, så de kaldes typisk “alfajor cookies” eller blot “alfajores”.

Hvad er betydningen af alfajor?

Alfajor er en type småkage eller slik, der stammer fra Spanien og er populær i mange latinamerikanske lande. Den består typisk af to eller flere vafler eller kiks, der er lagt sammen med et sødt fyld, f.eks. dulce de leche eller chokolade.

Skriv en kommentar