Alhambra

Alhambra er et maurisk citadel og palads i Granada i Andalusien, Spanien. Det blev oprindeligt bygget som en fæstning i 889 e.Kr. og senere omdannet til et kongeligt palads i 1333 e.Kr. Alhambra er en af de mest berømte og ikoniske bygninger i Spanien og er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Alhambra er bygget på en bakke med udsigt over byen Granada. Det er et stort kompleks af paladser, haver og befæstninger. Det mest berømte og ikoniske element i Alhambra er Generalife, en smuk have med springvand, damme og blomsterbede. Andre bemærkelsesværdige elementer omfatter Myrternes gård, Løvernes gård og Comares-tårnet.

Alhambra blev oprindeligt bygget som en fæstning for at beskytte byen Granada mod kristne angribere. Det blev dog senere omdannet til et kongeligt palads af de mauriske herskere i Granada. Paladset blev brugt af herskerne som bolig og som et sted at underholde gæster.

Alhambra blev erobret af de kristne i 1492 e.Kr., men det var først i det 19. århundrede, at det blev restaureret til sin tidligere pragt. I dag er Alhambra et af de mest populære turistmål i Spanien.

Hvad betyder Alhambra på arabisk?

Ordet “Alhambra” er afledt af den arabiske sætning “الْحَمْرَاءُ الْقَصْرُ” (al-ḥamrā’u al-qaṣr), som betyder “Den røde borg”.

Er Alhambra et af de 7 verdens vidundere??

Nej, Alhambra er ikke et af de 7 verdens vidundere. Verdens 7 vidundere er den store pyramide i Giza, Babylons hængende haver, Artemistemplet, Zeusstatuen i Olympia, mausoleet i Halicarnassus, kolossen på Rhodos og fyrtårnet i Alexandria.

Hvad er en Alhambra-halskæde??

Alhambra-halskæden er et smykke, som blev populært af den spanske kongefamilie i det 14. århundrede. Den er typisk lavet af guld og har et vedhæng i form af Alhambra, en maurisk fæstning i Granada, Spanien.

Blev Alhambra bygget af muslimer?

Ja, Alhambra blev bygget af muslimer. Den oprindelige struktur blev bygget i det 9. århundrede af den mauriske hersker Abd al-Rahman III, og den blev udvidet i løbet af århundrederne af efterfølgende muslimske herskere. Alhambra er et fremragende eksempel på maurisk arkitektur og er en af de mest besøgte turistattraktioner i Spanien.

Skriv en kommentar