Alibi

Et alibi er en påstand om, at en person var et andet sted på det tidspunkt, hvor en påstået forbrydelse fandt sted. Bevisbyrden hviler på den anklagede for at etablere et alibi, og det anses generelt for at være et svagt forsvar mod kriminelle anklager. Alibier er ofte baseret på øjenvidneudsagn, men de kan også være baseret på andre beviser, såsom kreditkortoplysninger, telefonoptegnelser eller optagelser fra overvågningskameraer.

Hvad er et eksempel på et alibi?

Et alibi er en påstand om, at en person var et andet sted, da en forbrydelse blev begået. Hvis en person f.eks. bliver anklaget for at have røvet en bank, kan vedkommende give et alibi, at han var på arbejde på tidspunktet for røveriet.

Hvad er alibi synonym?

Der findes ikke et enkelt ord, der har samme betydning som “alibi”, men der er flere ord, der kommer tæt på. “Undskyldning” og “retfærdiggørelse” er begge ord, der kan bruges til at beskrive en grund til, at nogen måske ikke er skyldig i noget. “Alibi” bruges normalt i forbindelse med en straffesag, hvor den anklagedes mål er at bevise, at han ikke var på gerningsstedet.

Hvordan bruger man alibi i en sætning?

Politibetjenten spurgte den mistænkte om hans alibi.

Hvad betyder no alibi?

Intet alibi betyder, at personen ikke kan give en acceptabel undskyldning for sit opholdssted på gerningstidspunktet.

Skriv en kommentar