Alien

Et alien er et væsen fra en anden verden, som ikke er hjemmehørende på Jorden. Det er typisk et væsen, der ikke er menneskeligt, og som ofte har overmenneskelige eller paranormale evner.

rumvæsener fremstilles ofte som farlige, onde eller truende væsener, der ønsker at skade mennesker eller overtage verden. De ses ofte som værende fra en teknologisk avanceret civilisation, der er vores egen overlegen.

Hvad var Alien baseret på?

Der er ikke ét enkelt svar på dette spørgsmål, da filmen var inspireret af en række forskellige kilder. Disse omfatter værker af H.P. Lovecraft, Ridley Scotts egne erfaringer med paranoia og klaustrofobi og filmens manuskriptforfatter Dan O’Bannon’s egen interesse for horror og science fiction. Desuden var filmens ikoniske væsensdesign stærkt påvirket af den schweiziske kunstner H.R. Giger.

Hvor mange bandeord er der i Alien?

Der er i alt syv bandeord i filmen Alien.

Hvorfor er Alien så godt?

Der er mange grunde til, at Alien anses for at være en god film. En af grundene er, at filmen har en stærk kvindelig hovedperson i Ellen Ripley, spillet af Sigourney Weaver. Ripley er en opfindsom og modig person, som er i stand til at overliste det fremmede væsen og besejre det.

En anden grund til, at Alien er vellykket, er filmens spændende og skræmmende atmosfære. Rumvæsnet i sig selv er et skræmmende væsen, og filmen gør et godt stykke arbejde med at opbygge spænding og holde seeren på kanten af sædet.

Endelig har filmen fremragende produktionsværdier. Kulisser og kostumer er i topklasse, og special effects er stadig imponerende selv efter nutidens standarder. Alle disse faktorer går sammen og skaber en film, der virkelig er mindeværdig og underholdende.

Er Alien klassificeret R?

Ja, filmen Alien er klassificeret R.

Skriv en kommentar