Aluminium

Aluminium er et kemisk grundstof med symbolet Al og atomnummer 13. Det er et sølvhvidt, blødt, umagnetisk og duktilt metal i bor-gruppen. Aluminium udgør ca. 8 % af Jordens skorpe i masse; det er det tredjehyppigste grundstof efter ilt og silicium og det hyppigste metal i jordskorpen, selv om det er mindre almindeligt i kappen under jorden. Den vigtigste malm af aluminium er bauxit. Aluminiummetal er så kemisk reaktivt, at naturlige eksemplarer er sjældne og begrænset til ekstremt lave temperaturer. I stedet findes det kombineret i over 270 forskellige mineraler.

Egenskaber:

– Atomnummer: 13

– Symbol: Al

– Atomvægt: 26.9815386

– Gruppe i det periodiske system: 13

– Periode i det periodiske system: 3

– Blok i det periodiske system: p

– CAS-registreringsnummer: 7429-90-5

– Egenskaber: Sølvhvidt, blødt, umagnetisk, duktilt metal

Hvad er aluminium fremstillet af?

Aluminium er et kemisk grundstof med symbolet Al og atomnummer 13. Det er et sølvhvidt, blødt, umagnetisk og duktilt metal i bor-gruppen. Aluminiums masse udgør ca. 8 % af Jordens skorpe; det er det tredje hyppigste grundstof efter ilt og silicium og det hyppigste metal i jordskorpen, selv om det er mindre almindeligt i kappen nedenunder. Den vigtigste malm af aluminium er bauxit. Aluminiummetal er så kemisk reaktivt, at naturlige eksemplarer er sjældne og begrænset til ekstremt lave temperaturer. I stedet findes det kombineret i over 270 forskellige mineraler.

Får aluminium rust?

Nej, aluminium ruster ikke. Rust er en form for korrosion, der opstår, når jern eller stål udsættes for ilt og fugt. Aluminium er ikke modtageligt for denne type korrosion, fordi det danner et beskyttende oxidlag på overfladen.

Hvorfor er aluminium et metal?

Aluminium er et metal, fordi det er et grundstof i det periodiske system. Alle grundstoffer i det periodiske system er enten metaller eller ikke-metaller. Aluminium er et metal, fordi det har visse egenskaber, der er typiske for metaller. Metaller er f.eks. gode ledere af elektricitet og varme. De er også formbare, hvilket betyder, at de kan hamres eller presses i forskellige former.

Er aluminium metal eller metal?

Aluminium er et metal. Det er et sølvhvidt, blødt, umagnetisk, duktilt metal i bor-gruppen. Aluminium udgør ca. 8 % af Jordens skorpe i masse; det er det tredjehyppigste grundstof efter ilt og silicium og det hyppigste metal i jordskorpen, men det er mindre almindeligt i kappen under jorden.

Skriv en kommentar