Amaranth

Amaranth er en plante, der tilhører Amaranthaceae-familien. Det er en urteagtig plante, der kan vokse op til 1.5 m i højden. Amaranthens blade er enkle og vekslende, med en aflang-lancetformet form. Amaranthens blomster er små og grønligt hvide, og de sidder i blomsterstande. Amaranthens frugt er et lille, tørt, sort frø.

Hvad er bivirkningerne af amaranth?

Der er et par potentielle bivirkninger forbundet med amaranth-forbrug. Disse omfatter mave-tarmproblemer som oppustethed og gasser samt allergiske reaktioner hos nogle mennesker. Nogle mennesker kan også opleve hovedpine eller svimmelhed efter at have spist amaranth.

Hvordan smager amaranth??

Amaranth har en nøddeagtig, jordagtig smag, der minder om quinoa. Det er også let sødt og har en let tygget tekstur.

Er amaranth og quinoa det samme??

Amaranth og quinoa er ikke det samme. De er begge kornsorter, men de kommer fra forskellige plantefamilier. Amarant er et korn, der kommer fra Amaranthaceae-familien, og quinoa er et korn, der kommer fra Chenopodiaceae-familien.

Hvorfor forbød spanierne amaranth?

Spanierne forbød amaranth i det 16. århundrede, fordi de troede, at aztekerne brugte den i religiøse ritualer. Aztekerne troede, at amarant havde mystiske kræfter og brugte det i ceremonier for at ære deres guder. Spanierne mente, at disse ceremonier var hedenske, og ønskede at stoppe dem.

Skriv en kommentar