Angstlidelse

Angstlidelse er en bred kategori, der omfatter flere forskellige typer af lidelser, som alle har det til fælles, at de har overdreven ængstelse eller frygt til fælles. Personer med en angstlidelse kan have fysiske symptomer som f.eks. hjertebanken, sved eller rysten. De kan også have psykiske symptomer som f.eks. at føle sig rastløs, irritabel eller let træt. Personer med en angstlidelse kan undgå situationer, der gør dem ængstelige, eller de kan udøve tvangsadfærd som f.eks. overdreven håndvask eller kontrol.

Er angst en psykisk sygdom?

Ja, angst betragtes som en psykisk lidelse. Angst er karakteriseret ved følelser af frygt, bekymring og nervøsitet. Disse følelser kan forstyrre de daglige aktiviteter, herunder arbejde, skole og relationer. Angstlidelser kan behandles med medicin og terapi.

Hvad er de 3 vigtigste angstlidelser?

Ifølge Anxiety and Depression Association of America er de 3 største angstlidelser

1. Generaliseret angstlidelse (GAD)

2. Panikforstyrrelse

3. Social angstlidelse (SAD)

Hvad er de 6 vigtigste angstlidelser?

De seks vigtigste angstlidelser er:

1. Generaliseret angstlidelse (GAD)

2. Panikforstyrrelse

3. Agorafobi

4. Social angstlidelse (SAD)

5. Specifikke fobier

6. Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD)

Hvad er den mest almindelige angstlidelse?

Den mest almindelige angstlidelse er generaliseret angstlidelse (GAD), som rammer 6.8 millioner voksne i USA (3 % af befolkningen). GAD er karakteriseret ved vedvarende og overdreven bekymring over en række emner, herunder økonomi, arbejde, familie og helbred. Mennesker med GAD kan også opleve fysiske symptomer som muskelspændinger, hovedpine og træthed.

Skriv en kommentar