Ankerit

Anchorites er mennesker, der har valgt at leve et liv i afsondrethed, ofte af religiøse årsager. De kan bo i en eremitage, en lille, isoleret bolig, eller de kan simpelthen trække sig tilbage fra samfundet og leve et liv i ensomhed. Anchorites er normalt dybt religiøse mennesker, som har et stærkt ønske om at leve et liv i bøn og kontemplation.

Hvad er forskellen mellem en eremit og en ankermand??

En eremit er en person, der lever afsondret fra samfundet, som regel af religiøse årsager. En ankerit er en person, der har aflagt et løfte om at trække sig tilbage fra samfundet, normalt af religiøse årsager.

Er en ankermand en eremit??

Ja, en ankermand er en eneboer. En ankerit er en person, der har trukket sig tilbage fra verden af religiøse årsager.

Findes der stadig ankermænd??

Ja, der findes stadig anchorites, selv om de er meget sjældne. En ankerit er en religiøs eremit, der trækker sig tilbage fra samfundet for at leve et liv i bøn og kontemplation.

Ordet “anchorite” kommer af det græske ord “ankhorein”, som betyder “at trække sig tilbage”.” Ankeritter lever typisk på afsides steder som f.eks. grotter, ørkener eller skove. De bærer ofte simpelt tøj og spiser en meget simpel kost.

Ankeritter har været en del af den kristne tradition siden troens tidlige dage. St. Antonius af Egypten, der levede i det fjerde århundrede, anses for at være den første kristne ankerit.

I dag findes der en håndfuld anchoritter i USA og Europa. De tilhører typisk religiøse ordener som f.eks. kartusianerne eller trappisterne.

Hvordan bliver man en ankerit?

En ankerit er en religiøs eremit, der har trukket sig tilbage fra samfundet for at hellige sig bøn og kontemplation. For at blive anarkit skal man først føle sig kaldet af Gud til dette religiøse liv. Når dette ønske er følt, må den enkelte derefter opsøge en åndelig leder, som kan hjælpe ham/hende med at skelne, om dette virkelig er Guds vilje for hans/hendes liv. Hvis det besluttes, at det er den rigtige vej at blive ankerit, vil den pågældende gennemgå en uddannelsesperiode, hvor han/hun lærer om ankeriternes livsstil og bønsliv. Når denne uddannelse er afsluttet, vil den pågældende offentligt erklære, at han/hun har til hensigt at leve som anchorit og vil blive formelt optaget i anchoriternes fællesskab.

Skriv en kommentar