Anæstesi

Anæstesi er en tilstand af bevidstløshed, hvor en person ikke kan føle smerte. Den kan fremkaldes ved enten generel anæstesi (som påvirker hele kroppen) eller regional anæstesi (som påvirker et bestemt område af kroppen).

Nogle af funktionerne ved anæstesi omfatter:

– Tab af bevidsthed

– Manglende evne til at føle smerte

– Manglende evne til at huske, hvad der er sket i anæstesiperioden

Sover du under anæstesi?

Anæstesi er en tilstand af reversibel bevidstløshed. Under anæstesi er patienterne ikke opmærksomme på deres omgivelser og kan ikke føle smerte.

Der findes forskellige typer af bedøvelse, og typen af bedøvelse bestemmer, hvor længe den varer. Generel anæstesi bruges ved større operationer og varer normalt i flere timer. Lokalbedøvelse bedøver et bestemt område af kroppen og bruges til mindre indgreb, f.eks. tandlægearbejde.

Nogle mennesker kan falde i søvn under lokalbedøvelse, men det er ikke det samme som generel anæstesi. Når folk er i fuld narkose, kan de ikke sove.

Hvor længe varer anæstesien?

Anæstesien varer typisk i et par timer efter en operation eller medicinsk procedure. Den nøjagtige varighed afhænger af den anvendte anæstesitype samt personens individuelle reaktion på medicinen. Generelt vil lokalbedøvelse aftage hurtigere end generel bedøvelse.

Hvad gør en anæstesi?

Anæstesi er en medicinsk behandling, hvor der bruges medicin til at blokere smerte og andre fornemmelser. Det kan bruges under kirurgi, fødsel og andre medicinske procedurer. Anæstesi kan gives gennem en indsprøjtning, inhaleret gas eller en pille, der sluges.

Hvad er bivirkningerne af anæstesi?

De mest almindelige bivirkninger ved anæstesi er kvalme og opkastninger. Andre bivirkninger kan omfatte:

-Angst

-Forvirring

-Svimmelhed

-Døsighed

-Træthed

-Hovedpine

-Tarmkramper

-Kløe

-Muskelømhed

-Shivering

-Hududslæt

-Urinretention

Skriv en kommentar