Antologi

En antologi er en samling af litterære værker, som er udvalgt af forfatteren til et bestemt formål. Formålet kan være at præsentere en bestemt forfatters værker, at vise udviklingen af en genre eller stilart eller at give et udsnit af verdenslitteraturen. En antologi indeholder typisk værker, der er kortere end romaner eller andre litterære værker, f.eks. digte, noveller eller essays.

Hvad er et eksempel på en antologi?

En antologi er en samling af litterære værker, typisk værker, der tidligere er blevet udgivet. Antologier kan oprettes til forskellige formål, f.eks. for at samle værker af en bestemt forfatter eller for at repræsentere en bestemt genre eller skrivestil.

Hvad betragtes som en antologi?

En antologi er en bog eller anden samling af litterære eller musikalske værker, der har et fælles tema, f.eks. en bestemt genre, tidsperiode eller forfatter.

Hvad er det modsatte af antologi?

En antologi er en samling af litterære værker, som normalt har et fælles tema eller emne. Det modsatte af en antologi ville være et enkelt værk eller en gruppe af værker uden fælles tema eller emne.

Hvad forstås ved antologisk film?

En antologifilm er en film, der består af en række kortere film, som regel med forskellige instruktører og/eller forskellige genrer. Antologifilm har eksisteret siden filmens tidlige dage, med bemærkelsesværdige eksempler, herunder Eadweard Muybridges The Horse in Motion (1878), D.W. Griffiths Intolerance (1916) og Sergei Eisensteins Oktober (1928). I de seneste år har antologifilm fået et comeback, med populære eksempler som The ABCs of Death (2012), The Purge: Anarchy (2014) og V/H/S/2 (2013).

Skriv en kommentar