Apache

Apachen er en stor rovfugl med et kraftigt næb og kløer. Den har et vingefang på op til 2.5 meter (8.2 fod) og kan veje op til 4 kg (8.8 pund). Dens fjerdragt er mørkebrun eller sort, med lyse pletter på undersiden. Apacherne findes i ørkenerne i det sydvestlige USA og Mexico. Den lever af små pattedyr, krybdyr og fugle.

Hvad betyder Apache på indiansk?

Der er ikke ét svar på dette spørgsmål, da ordet “Apache” kan henvise til flere forskellige grupper af indianere, som hver især har deres egen unikke kultur og sprog. Nogle almindelige betydninger af ordet “apache” omfatter dog “fjende”, “fremmed” eller “udlænding”.”

Er Apache en indiansk indianer?

Nej, Apache er ikke en indianer. Apache er en indianerstamme, men udtrykket “Apache” kan ikke udskiftes med “indianer”.”

Findes der stadig apacher??

Ja, apacher findes stadig. Det anslås, at der stadig lever 10.000-12.000 medlemmer af Apache-stammen i den amerikanske sydvestlige del af USA. Størstedelen af apacherne bor i reservater i Arizona, New Mexico og Oklahoma.

Er apacher mexicanske??

Nej, apacher er ikke mexikanere. Apacherne er en gruppe af kulturelt beslægtede indianerstammer i det sydvestlige USA, som omfatter Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Mescalero, Salinan, Plains og Western Apache. Mens størstedelen af apachestammerne oprindeligt boede i det område, der i dag er Mexico, blev de fleste apachestammer tvunget til at flytte til USA i løbet af det 19. århundrede som følge af den mexicansk-amerikanske krig og krigene mellem USA og indianerne.

Skriv en kommentar