Apeiron

Apeiron er en gammel græsk betegnelse for det uendelige eller ubegrænsede. Det kan også henvise til:

Apeiron (filosofi), troen på, at universet er uendeligt eller uden grænser

Apeiron (kosmologi), en model af universet uden grænser eller kant

Apeiron (computerspil), et realtidsstrategispil til Commodore 64

Apeiron (band), et finsk melodisk dødsmetalband

Hvad mente Anaximander med apeiron?

I den antikke græske filosofi henviser apeiron (ἄπειρον) til det uendelige eller ubestemte. Den bruges ofte som betegnelse for det uendelige kosmos eller universet.

Anaximander, en før-sokratisk filosof, er krediteret for først at have brugt udtrykket apeiron. For Anaximander var apeiron en ubestemt, ubegrænset substans, som var kilden til alting. Det var evigt og uforanderligt og var ikke underlagt naturlovene.

Udtrykket apeiron er blevet brugt af andre filosoffer, bl.a. Aristoteles og Platon. I den aristoteliske filosofi er apeiron den materielle årsag til universet, mens det i den platoniske filosofi er formerne, der er evige og uforanderlige.

Som kaldte naturen for apeiron?

Den græske filosof Anaximander var den første til at kalde naturen apeiron, som betyder “ubegrænset” eller “grænseløs”.” Han troede, at alt i universet kom fra en enkelt, uopdelt kilde, og at denne kilde var uendelig. Hans ideer blev senere udviklet af andre tænkere, såsom Aristoteles og Platon.

Hvad hedder uendelighed på sanskrit?

Sanskritordet for uendelighed er “Ananta”, som bogstaveligt talt betyder “uendelig” eller “grænseløs”.

Er apeiron et græsk ord?

Apeiron er et græsk ord, der betyder “uendelig” eller “ubegrænset”.” Det bruges ofte i filosofien til at henvise til universets uendelige natur eller til manglen på grænser for den menneskelige viden.

Skriv en kommentar