Aphelion

Aphelion er det punkt i en planets eller komets bane, hvor den er længst væk fra solen. Det modsatte af aphelion er perihelion, som er det punkt, hvor legemet er tættest på Solen.

Ordet “aphelion” kommer af de græske ord “apo” (væk fra) og “helios” (solen).

Jordens aphelium finder sted omkring den 4. juli, hvor den befinder sig omkring 152 millioner kilometer (94.5 millioner miles) fra Solen. Dette er ca. 3 % længere væk end dens periheliumafstand på 147 millioner kilometer (91.4 millioner miles).

Kometer og asteroider har generelt meget større baner end planeter, og deres aphelia kan være hundreder af millioner eller endda milliarder af kilometer fra solen.

Hvad sker der med Jorden under aphelium?

Aphelium er det punkt i Jordens bane, hvor den er længst væk fra solen. Det sker i begyndelsen af juli, og Jorden er ca. 5 millioner km længere væk fra solen ved aphelion end ved perihelion ( Jordens bane er tættest på solen, hvilket sker i begyndelsen af januar). Som følge heraf er solens stråler mindre intense under aphelium, og Jorden modtager mindre solstråling. Gennemsnitstemperaturen på Jorden er ca. 3°C (5°F) koldere under aphelion end under perihelion.

Hvad er Jordens aphelium?

Jordens aphelion er det punkt i dens bane, hvor den er længst væk fra Solen. Det sker en gang om året, omkring den 4. juli. Aphelium er ca. 3 % længere væk fra Solen end Jordens perihelium, som er det punkt i dens bane, hvor den er tættest på Solen.

Hvad er datoen for perihelium og aphelium?

Periheliumdatoen er den dato, hvor Jorden er tættest på Solen i sin bane, og apheliumdatoen er den dato, hvor Jorden er længst væk fra Solen i sin bane. Perihelionet indtræffer omkring den 3. januar, og aphelionet indtræffer omkring den 4. juli.

Kommer Solen tættere på Jorden 2022?

Svaret på dette spørgsmål er nej, solen kommer ikke tættere på jorden i 2022. Solens position i forhold til Jorden ændrer sig konstant, men den kommer ikke tættere på Jorden i 2022. Solen kommer faktisk længere væk fra Jorden i 2022, end den var i 2020.

Skriv en kommentar