Api

En API er et sæt programmeringsinstruktioner og standarder for adgang til en webbaseret softwareapplikation. En typisk API er opdelt i sektioner, der hver har deres eget formål. Twitter API’et har f.eks. en sektion til at hente tweets, en anden sektion til at søge i tweets og en anden sektion til at oprette nye tweets.

Hver sektion af en API er typisk opdelt i en række endpoints, som hver især er en specifik URL, der kan tilgås. F.eks. kan Twitter API-endpunkterne til hentning af tweets omfatte https://api.twitter.com/1.1/statuses/user_timeline.json og https://api.twitter.com/1.1/statusser/mentions_timeline.json.

Et API indeholder typisk også en specifikation for, hvordan dataene skal formateres for at blive accepteret af API’et. Eksempelvis indeholder Twitter API-specifikationen for tweets et krav om, at tweets skal være i JSON-format.

For at kunne bruge et API skal du oprette en konto hos den tjeneste, der leverer API’et. For at bruge Twitter API’et skal du f.eks. oprette en Twitter-konto for at kunne bruge det. Når du har fået en konto, får du et sæt legitimationsoplysninger, typisk i form af en forbrugernøgle og en forbrugerhemmelighed. Disse legitimationsoplysninger vil blive brugt af API’et til at autentificere dine anmodninger.

Udtrykket “API” står for “Application Programming Interface”.

Hvorfor bruges en API??

En API bruges til at give to eller flere stykker software mulighed for at kommunikere med hinanden. Dette kan gøres af flere årsager, f.eks. for at give to programmer mulighed for at dele data eller for at give et programmel mulighed for at styre et andet.

Hvad er de 4 typer af API’er??

De fire hovedtyper af API’er er:

1. SOAP

2. REST

3. XML-RPC

4. JSON-RPC

Hvad er et eksempel på en API?

API står for “Application Programming Interface” og henviser til de forskellige midler, som en virksomhed har til at kommunikere med en anden virksomheds software internt. Et API ville give en tredjepart som Facebook mulighed for at få direkte adgang til de forskellige funktioner i en ekstern applikation, f.eks. bestilling af et produkt på Amazon. En virksomhed vil sandsynligvis frigive et API for at øge sit publikum ved at lokke andre til at udvikle integrationer med dens populære tjenester.

Hvad er typer af API?

Der findes mange forskellige typer API’er, men nogle af de mest almindelige er web-API’er, cloud-API’er og software-API’er.

Web-API’er er grænseflader, der giver dig adgang til webbaserede applikationer og data. De bruger normalt HTTP- eller HTTPS-protokoller til at kommunikere med webservere og kan returnere data i formater som JSON eller XML.

Cloud API’er giver dig adgang til cloud-baserede tjenester og data. De bruger normalt REST- eller SOAP-protokoller til at kommunikere med cloud-servere og kan returnere data i formater som JSON eller XML.

Software-API’er er grænseflader, der giver dig adgang til softwareapplikationer og data. De bruger normalt en specifik protokol, f.eks. TCP/IP, til at kommunikere med softwareservere og kan returnere data i formater som f.eks. JSON eller XML.

Skriv en kommentar