Araucaria

Araucaria er en slægt af stedsegrønne nåletræer i familien Araucariaceae. Der er 19 arter i slægten, som findes i tempererede og subtropiske områder på den sydlige halvkugle. Araucaria er store træer, der kan blive 30-40 m høje med stammer på 1-2 m (3.3-6.6 fod) i diameter. Bladene er tykke og læderagtige og anbragt i hvirvler af tre til fem. Koglerne er store, træagtige og normalt kugleformede med talrige skæl arrangeret i spiraler. Frugten af de fleste arter er spiselig, og træet bruges ofte i byggeri og tømrerarbejde.

Navnet “Araucaria” kommer fra Araucan-folket i Sydamerika, som var de første til at bruge træerne til konstruktion og udskæring. Araucariaceae er en forholdsvis lille familie med kun tre slægter: Araucaria, Wollemia og Agathis. Araucaria er den mest udbredte slægt, der findes i Australien, Ny Kaledonien, New Zealand, Sydamerika og det sydlige Afrika.

Araucaria er generelt store stedsegrønne træer, hvor mange arter når over 30 m i højden. Den største art, Araucaria bidwillii (Bunya-pine), kan blive 40-50 m høj og få en stamme med en diameter på

Hvor findes Araucaria træer?

Araucaria træer findes i mange dele af verden, herunder Australien, Brasilien, Chile, Ny Kaledonien og Paraguay.

Har Araucaria brug for sollys?

Araucaria træer har brug for sollys for at vokse. De kræver mindst seks timers sollys om dagen for at kunne trives. Hvis de ikke får nok sollys, vil de ikke vokse så hurtigt og kan endda dø.

Er Araucaria et fyrretræ?

Araucaria-slægten omfatter 18 arter af stedsegrønne træer, der er hjemmehørende i subtropiske og tempererede områder i Sydamerika, på Stillehavsøerne og i Australien. Den mest kendte art er abe-puslespilstræet, Araucaria araucana.

Araucariaer er ikke ægte fyrretræer (slægten Pinus), men de er i samme familie, Pinaceae. De adskiller sig fra fyrretræer ved deres flergrenede stammer og deres skællignende blade.

Hvad er det fælles navn for Araucaria?

Araucaria er en slægt af stedsegrønne nåletræer i familien Araucariaceae. Der findes 19 arter i slægten, og der er yderligere to anerkendte underarter. Slægten er endemisk på den tempererede sydlige halvkugle, med 17 arter hjemmehørende i Chile og en i Brasilien, Bolivia, Paraguay, Argentina og Ny Kaledonien. Navnet Araucaria stammer fra araukanerne, et indfødt folk i Chile og Argentina.

Skriv en kommentar