Arc

En bue er en lukket kurve, der er dannet af en kontinuerlig række sammenhængende segmenter. Buer klassificeres efter deres geometriske egenskaber, f.eks. radius, centrum, start- og slutvinkler og efter deres placering i planen.

Buer anvendes ofte i geometri, ingeniørvidenskab og arkitektur. De bruges også til navigation, kortlægning og tegning.

Hvorfor kaldes det en bue?

En bue er en del af omkredsen af en cirkel. Den kaldes en bue, fordi den er buet, som en bue.

Hvad er ARC mental sundhed?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da udtrykket “ARC mental sundhed” kan betyde forskellige ting for forskellige mennesker. Nogle mennesker kan dog bruge dette udtryk til at henvise til en type mental sundhedspleje, der fokuserer på behovene hos mennesker, der identificerer sig som LGBTQIA+ (lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede, queer, interseksuelle, aseksuelle og/eller andre ikke-heteroseksuelle orienteringer og/eller kønsidentiteter). Denne type pleje kan have til formål at skabe et sikkert og bekræftende miljø, hvor LGBTQIA+-personer kan modtage mental sundhedsbehandling, og kan også fokusere på emner som at komme ud, diskrimination og andre unikke udfordringer, som LGBTQIA+-personer kan stå over for.

Hvad hedder ARC nu?

ARC-funktionen (Automatic Reference Counting) i programmeringssproget Swift kaldes nu blot “referencetælling”.

Er det ARC eller arch?

Der findes ikke noget universelt accepteret svar på dette spørgsmål, da udtrykkene “ARC” og “arkade” kan bruges i flæng til at henvise til en række forskellige ting. Generelt bruges “ARC” dog mere almindeligt til at henvise til en type arkitektur eller design, mens “arch” mere almindeligt bruges til at henvise til en struktur eller et element, der er en del af en større helhed. Man kan f.eks. sige, at en bestemt bygning har en “arkadeindgang”, hvilket betyder, at den har en række buer, der støtter taget over indgangen.

Skriv en kommentar