Arequipa

Arequipa er en by i Peru. Det er hovedstaden i Arequipa-regionen og hjemsted for Perus forfatningsdomstol. Arequipa er Perus næstmest befolkede by med 861.145 indbyggere i 2015. Dens højde er 2.335 meter over havets overflade.

Arequipa ligger i den sydvestlige del af landet, tæt på grænsen til Chile. Byen har et mildt klima med et gennemsnit på 12.5 °C (54.5 °F) om dagen og 5.5 °C (41.9 °F) om natten.

Arequipa er hjemsted for mange bygninger fra kolonitiden, der er bygget af hvide vulkanske sten. Dette har givet byen tilnavnet “Den hvide by” (La Ciudad Blanca).

Byens hovedtorv, Plaza de Armas, er omgivet af en række bemærkelsesværdige bygninger fra kolonitiden, herunder Arequipas katedral, Palacio de Gobierno og Iglesia de la Compañía de Jesús. Arequipa er også hjemsted for Perus næststørste universitet, Universidad Nacional de San Agustín.

Hvor mange dage skal jeg bruge i Arequipa?

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da den tid, du bør tilbringe i Arequipa, afhænger af dine specifikke rejseplaner og interesser. Som en generel guide vil vi dog anbefale at bruge mindst 3-4 dage i Arequipa for at se byens vigtigste seværdigheder og attraktioner. Hvis du er interesseret i at udforske det omkringliggende område, kan du også overveje at tilbringe et par ekstra dage i Arequipa, eller endda gøre det til din base for længere ture til Colca Canyon eller andre dele af det sydlige Peru.

Er Arequipa et besøg værd??

Ja, Arequipa er et besøg værd! Arequipa er en smuk by i det sydlige Peru, der er kendt for sin koloniale arkitektur og fantastiske natur. Byen er hjemsted for mange vigtige historiske steder, herunder Santa Catalina-klosteret, og er omgivet af Andesbjergene. Arequipa er også et godt sted at prøve traditionel peruviansk mad, såsom ceviche, og at opleve landets levende kultur.

Hvorfor er Arequipa vigtig for Peru??

Arequipa er en vigtig by i Peru af forskellige årsager. For det første er det den næststørste by i landet med en befolkning på over en million mennesker. For det andet er det et vigtigt økonomisk centrum for Peru med et stort antal industrier placeret der. Endelig er det et vigtigt turistmål på grund af dets smukke natur og dets rige historie.

Hvilket sprog taler man i Arequipa??

Det officielle sprog i Arequipa er spansk. Modersmålet for størstedelen af befolkningen er dog Quechua. Quechua er et indfødt sprog, der tales af den oprindelige befolkning i Andesbjergene. Det tales også i visse dele af Bolivia, Chile, Colombia og Ecuador.

Skriv en kommentar