Armatur

En armatur er en anordning, der producerer et magnetfelt til at generere elektricitet eller drive en elektromekanisk anordning. Den består typisk af en spole af tråd, der er viklet rundt om en jernkerne. Ankeret kan være enten permanent eller midlertidigt, og magnetfeltet kan være enten statisk eller dynamisk.

Hvad er stator og anker?

En stator er et stationært magnetfelt, der bruges til at dreje en ankeret. Ankeret er et roterende magnetfelt, der bruges til at generere elektricitet.

Hvad er armatur i mennesket?

Armaturet i mennesket er skeletværket. Det er den ramme, der støtter og beskytter menneskekroppen. Den består af knogler, led, ledbånd og sener.

Hvad er et andet navn for armatur?

Ankeret er den centrale komponent i en elektrisk motor, som typisk består af en spole af isoleret tråd, der er viklet om en ferromagnetisk kerne. Ankeret kan også kaldes feltspolen, statorspolen eller blot spolen.

Hvad er ankeret i en jævnstrømsmotor??

En anker er den roterende del af en elektrisk motor. Den består af en eller flere spoler af tråd, der er viklet rundt om en central kerne. Ankeret er forbundet til den elektriske strømkilde gennem børsterne og kommutatoren. Ankeret interagerer med statorens magnetfelt for at skabe det drejningsmoment, der drejer motorens aksel.

Skriv en kommentar