Arnica

Arnica er en plante i solsikkefamilien. Den er hjemmehørende i Europa, Asien og Nordamerika. Arnica har gule eller orange blomster og vokser i bjergrige områder. Plantens blomster og blade bruges til at lave medicin.

Arnica bruges mod smerter og hævelse i forbindelse med blå mærker, gigt og muskelømhed. Det bruges også topisk til insektbid, muskelsmerter og betændelse.

Hvad er arnica bivirkninger?

Arnica er en urt, der har været brugt i århundreder for sine medicinske egenskaber. Det er almindeligt anvendt i homøopatiske midler og menes at være effektivt til behandling af en række forskellige tilstande, herunder blå mærker, gigt og muskelsmerter.

Selvom arnica generelt anses for at være sikkert, kan det forårsage nogle bivirkninger hos nogle mennesker. De mest almindelige bivirkninger omfatter hudirritation, maveforstyrrelser og diarré. Arnica kan også forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker. Hvis du oplever nogen af disse bivirkninger, skal du stoppe med at bruge arnica og kontakte din sundhedsperson.

Virker arnica faktisk??

Der er visse beviser for, at arnica kan være effektiv til at reducere smerte, inflammation og hævelse. En gennemgang af undersøgelser viste, at arnica var forbundet med en reduktion af smerte og hævelse hos personer med blå mærker, muskelsmerter og forstuvninger. Kvaliteten af beviserne var dog lav, og der er behov for mere forskning for at bekræfte disse resultater.

Er arnica et godt antiinflammatorisk middel?

Arnica er en plante i solsikkefamilien. Blomsten, bladene og roden bruges til at lave medicin. Arnica bruges til blå mærker, muskelsmerter, ømhed, hævelse (inflammation) og blødning.

Der er visse videnskabelige beviser for, at arnica er effektiv til at reducere smerte og inflammation, selv om kvaliteten af beviserne ikke er stærke.

Hvornår bør du ikke bruge arnica?

Hvis du har en allergi over for Arnica montana eller andre dele af arnica, bør du ikke bruge dette produkt. Symptomerne på en allergisk reaktion kan omfatte: nældefeber, åndedrætsbesvær og hævelse af ansigtet, læberne, tungen eller halsen.

Hvis du er gravid eller ammer, bør du ikke bruge arnica.

Hvis du har blødningsforstyrrelser eller tager blodfortyndende midler (såsom warfarin/Coumadin®), bør du ikke bruge arnica.

Hvis du har en infektion, et åbent sår eller ødelagt hud, bør du ikke bruge arnica.

Hvis du har andre medicinske tilstande, bør du rådføre dig med din læge, før du tager arnica.

Skriv en kommentar