Arras

Arras er et gobelin vævet i Flandern fra det 14. til det 17. århundrede. Det måler ca. 72 tommer gange 104 tommer og består af tre lodrette og tre vandrette paneler, kendt som “6 plus 2”-designet. Det centrale panel viser typisk en religiøs eller mytologisk scene, mens de mindre sidepaneler ofte viser jagt- eller kampscener. Arras blev brugt som vægophæng eller sengetæppe og var meget værdsat for sit indviklede design og håndværk.

Er arras et gobelin?

Ja, arras er en type tapetvæv. Arras er et vægophæng, der typisk er fremstillet af uld eller linned. Det er ofte indviklet vævet og kan have dekorative mønstre eller designs. Arras-gobeliner var særligt populære i senmiddelalderen og renæssancen.

Hvad er traditionen i Arras??

Traditionen i Arras er en historisk skik, der går helt tilbage til middelalderen. Det drejer sig om den ceremonielle overrækkelse af et gobelin til borgmesteren i byen Arras i regionen Nord-Pas-de-Calais i Frankrig. Tapetet, kendt som Arras, er et håndvævet klæde, der traditionelt bruges som vægophæng. Arras menes at stamme fra det 12. århundrede og er et af de ældste bevarede gobeliner i verden. Gobelinet overrækkes til borgmesteren på Sankt Arras-festen. Vincent, som fejres den 22. januar.

Hvad betyder “bag arrasen”??

Udtrykket “bag arras” kan betyde forskellige ting, alt efter i hvilken sammenhæng det bruges. Generelt henviser det til et skjult eller hemmeligt sted, ofte brugt som en metafor for nogens sande hensigter eller følelser. En person kan f.eks. sige “Han gemmer sig bag arras” for at betyde, at han ikke er ærlig om sine sande følelser.

Er Arras Frankrig et besøg værd?

Ja, Arras er et besøg værd! Det er en charmerende by med en rig historie, smuk arkitektur og masser af ting at se og gøre. Byen ligger i hjertet af Pas-de-Calais-regionen i Frankrig, og den ligger kun en kort køretur fra kysten. Der er masser af restauranter og caféer at nyde, samt en række butikker og boutiques. Byen er også hjemsted for en række museer og kunstgallerier.

Skriv en kommentar