Arytmi

En arytmi er en unormal hjerterytme. Det kan være for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt. De fleste arytmier er harmløse. Men nogle kan være livstruende.

Arytmier kan føles som om dit hjerte flagrer, kører hurtigt eller springer et slag over. Du kan også have åndenød, brystsmerter eller svimmelhed.

Hvis du har en arytmi, vil din læge gerne finde ud af, hvad der forårsager den, og behandle den om nødvendigt. Behandlingen kan omfatte livsstilsændringer, medicin, kirurgi eller en anordning kaldet en pacemaker.

Er hjerterytmeforstyrrelser alvorlige?

Hjertearytmi er en tilstand, hvor hjertet slår med en uregelmæssig rytme. Det kan skyldes en række forskellige faktorer, herunder hjertesygdomme, elektrolytforstyrrelser og stress. Selv om det normalt ikke er livstruende, kan det i nogle tilfælde være alvorligt. Hvis du oplever hjerterytmeforstyrrelser, er det vigtigt at opsøge en læge, så årsagen kan blive fastslået og om nødvendigt behandlet.

Hvordan løser man en arytmi?

Der findes ikke én “løsning” på arytmi. Behandlingen afhænger af arytmiens type, dens årsag og hvor alvorlig den er, og hvor alvorlig den er. Nogle arytmier kan håndteres med livsstilsændringer, f.eks. ved at undgå udløsende faktorer (f.eks. koffein eller alkohol) og ved at håndtere stress. Andre kan kræve medicin eller medicinske procedurer.

Hvad er de 3 typer arytmier??

De tre typer arytmier er bradyarytmier, takyarytmier og for tidlige ventrikelsammentrækninger (PVC’er). Bradyarytmier er langsomme hjerterytmer, takyarytmier er hurtige hjerterytmer, og PVC’er er for tidlige hjerteslag.

Hvad er advarselstegnene på arytmi?

Advarselstegnene på arytmi kan omfatte:

-En flagrende følelse i brystet

-En hurtig hjerterytme

-Et langsomt hjerteslag

-Et oversprunget hjerteslag

-Brystsmerter

-Kort åndenød

-Svimmelhed

-Lethed

-Besvimelse

Skriv en kommentar