Astronaut

En astronaut er en person, der deltager i rumflyvning, enten som en del af en mission med besætning eller som en del af en mission uden besætning. Astronauter er uddannet og certificeret af deres respektive rumorganisationer. De gennemgår typisk streng fysisk og psykologisk træning, inden de udvælges til missioner.

Der findes to hovedtyper af astronauter: astronauter, der flyver på statsstøttede missioner, og astronauter, der flyver på kommercielle missioner. Statsstøttede astronauter er typisk ansat af rumagenturer som NASA, Den Europæiske Rumorganisation eller den russiske føderale rumorganisation. Kommercielle astronauter er ansat af private virksomheder som SpaceX eller Virgin Galactic.

Astronauter bærer typisk specialiseret tøj og udstyr under deres missioner, herunder trykdragter og rumdragter. De underkastes også regelmæssige lægeundersøgelser og er underlagt strenge sikkerhedsstandarder.

Den første person, der blev klassificeret som astronaut, var den russiske kosmonaut Yuri Gagarin, som fløj ud i rummet om bord på rumfartøjet Vostok 1 i 1961. Siden da har hundredvis af mennesker fra hele verden fulgt i hans fodspor og er blevet astronauter på egen hånd.

Hvilket job har den højeste løn?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da lønningerne kan variere meget afhængigt af en række faktorer, herunder erfaring, placering og branche. Nogle af de job, der typisk giver høje lønninger, er dog læger, advokater og administrerende direktører.

Hvem er den yngste astronaut??

Den yngste astronaut er den 23-årige Jessica Watkins, som blev udvalgt som en del af NASA’s 21. astronautklasse i 2013. Hun har en bachelorgrad i geologi fra Colorado School of Mines og en mastergrad i geologiske videnskaber fra University of Colorado.

Hvem er den berømte astronaut?

Den berømte astronaut er Neil Armstrong.

Hvem kaldes astronaut?

En astronaut er en person, der er uddannet til at flyve i et rumfartøj.

Skriv en kommentar