Athenaeum

Et athenaeum er en offentlig institution til fremme af læring, der typisk rummer et bibliotek og mødelokaler. Athenæer var almindelige i det antikke Grækenland, Rom og andre kulturer. De blev undertiden støttet af legater eller bemandet af professionelle forskere, bibliotekarer og lærere. I det 19. århundrede blev udtrykket athenaeum brugt i Storbritannien til at betegne en række institutioner, herunder biblioteker, videnskabelige og litterære selskaber og koncertsale.

Er Boston Athenaeum gratis?

Nej, Boston Athenaeum er ikke gratis. Det er et privat medlemsbibliotek, og der skal betales medlemskab for at kunne bruge biblioteket og dets ressourcer.

Hvad er et synonym for Athenaeum?

Et synonym for athenaeum er academy.

Hvordan kommer man til Boston Athenaeum?

Boston Athenaeum ligger på 10 1/2 Beacon Street, Boston, MA. Med offentlig transport: Tag MBTA Green Line-trolleyen til Park Street-stationen. Boston Athenaeum ligger en kort gåtur derfra.

Hvor kommer ordet Athenaeum fra i den græske mytologi??

Ordet “Athenaeum” stammer fra den græske gudinde Athena. Athena var gudinden for visdom, krig og kunst. Hun var også byens skytsgudinde for Athen. Athenaeum var et tempel dedikeret til Athena, som blev bygget på Akropolis i Athen.

Skriv en kommentar