Atlas

Et atlas er en samling af kort, ofte med illustrationer og andet støttemateriale, der dækker et bestemt geografisk område. Udtrykket “atlas” kan både henvise til bogen og til en samling af kort. Ordet “atlas” kommer af det græske ord for “bærer” eller “at bære”.

Et atlas indeholder typisk kort over forskellige regioner, lande eller dele af verden. De kan også indeholde globusser, diagrammer, illustrationer og andre typer støttematerialer.

Hvorfor kaldes det et atlas?

Ordet atlas kommer af det græske ord Ἄτλας, som betyder “bærer, transportør”. Dette navn blev givet til den første bog med kort, som blev udgivet i 1585 af den flamske kartograf Gerardus Mercator. Bogen indeholdt 70 kort og var beregnet til at blive brugt af studerende i geografi.

Hvad er den oprindelige betydning af atlas??

Den oprindelige betydning af atlas var en samling af kort. Ordet atlas kommer af det græske ord ἀτλάς, som betyder “bærer”.”

Hvad er de 3 typer af atlas??

Der findes tre hovedtyper af atlas: politiske, fysiske og tematiske atlas. Politiske atlas viser grænserne mellem lande, stater og andre politiske enheder. Fysiske atlas viser de fysiske træk ved et område, f.eks. bjerge, floder og ørkener. Tematiske atlas fokuserer på et bestemt tema, f.eks. planter, dyr eller historie.

Var atlas en græsk gud?

Nej, Atlas var ikke en græsk gud. Han var en Titan, som er en helt anden type væsen. Titaner var gigantiske, magtfulde væsener, som til sidst blev styrtet af de olympiske guder.

Skriv en kommentar