Audition

En audition er en proces, hvor udøvende kunstnere (normalt skuespillere, sangere eller dansere) udvælges til at deltage i en bestemt produktion eller forestilling. Auditions afholdes typisk forud for produktionen eller forestillingen og kan være åbne for alle egnede kunstnere eller være begrænset til en bestemt gruppe (f.eks. skuespillere, der er medlemmer af en bestemt fagforening).

Auditions indebærer normalt, at den udøvende kunstner optræder med et kort stykke materiale (f.eks. en monolog eller sang) foran et lille panel af branchefolk (f.eks. castingdirektører, producenter eller instruktører). Panelet vurderer derefter, om den udøvende kunstner er egnet til rollen eller produktionen, og beslutter, om vedkommende skal tilbydes rollen eller ej.

Auditioner kan være en meget nervepirrende oplevelse, da de ofte er forbundet med et stort pres og konkurrence. Men de kan også være en god mulighed for at vise dine talenter og potentielt få en rolle i en højt profileret produktion.

Hvad er et eksempel på Audition?

Et eksempel på en audition ville være, hvis du gik til audition til et teaterstykke. Dramatikeren eller instruktøren vil give dig en scene at læse, og så vil du opføre den foran dem. De vil kigge på ting som, om du passer til rollen, om du passer godt til stykket, og om du har de nødvendige skuespillerfærdigheder.

Er Audition en feministisk film?

Nej, “Audition” er ikke en feministisk film. Filmen handler om en enkemand, der beslutter sig for at afholde auditioner for at finde en ny kone, og størstedelen af filmen fokuserer på de kvinder, der aflægger audition til rollen. Filmen fokuserer ikke på enkemandens perspektiv eller på kvindernes oplevelser uden for auditionprocessen.

Hvad gør man ved en audition??

Når du ankommer til en audition, er det første du gør at tjekke ind hos receptionisten eller auditionskoordinatoren. De vil sandsynligvis få dig til at udfylde nogle papirer, og derefter vil de give dig et auditionnummer. Dette nummer vil være dit identifikationsnummer for dagen og vil blive råbt op, når det er din tur til at aflægge audition.

Derefter går du ind i venteområdet og venter på at blive kaldt op. Venteområdet er typisk fyldt med andre skuespillere, der også skal til audition til det samme projekt. Dette er et godt tidspunkt at indlede en samtale og lære nogle af dine medspillere at kende.

Når det er din tur til at aflægge audition, bliver du kaldt op med dit auditionnummer og ført ind i auditionlokalet. Prøverummet er typisk indrettet med et bord og stole til prøven, og prøvedeltageren står foran dem.

Prøvepanelet vil præsentere sig selv og derefter bede dig om at læse op fra manuskriptet. Ved en kold oplæsning får du en scene, som du skal læse op uden nogen forudgående forberedelse. Panelet vil sandsynligvis give dig nogle anvisninger om, hvordan de ønsker, at du skal udføre scenen.

Når du er færdig med kold læsning, vil panelet stille dig nogle spørgsmål om din erfaring og uddannelse. De kan også give dig noget feedback på din audition.

Og det var det! Når du er færdig med din audition, kan du frit gå.

Hvilken type ord er audition?

Audition er et navneord, der typisk henviser til en optræden af en aspirerende skuespiller eller musiker med henblik på at sikre sig en rolle eller stilling i en professionel produktion.

Skriv en kommentar