Augmented Reality

Augmented reality (AR) er en direkte eller indirekte livevisning af et fysisk, virkeligt miljø, hvis elementer er “forstærket” med computergenereret sensorisk input, f.eks. lyd, video, grafik eller GPS-data. Det er beslægtet med et mere generelt begreb kaldet medieret virkelighed, hvor et billede af virkeligheden ændres (muligvis endda forringes snarere end forstærkes) af en computer. Som følge heraf fungerer teknologien ved at forbedre ens nuværende opfattelse af virkeligheden.

AR kan defineres som et system, der opfylder tre grundlæggende funktioner: en kombination af virkelige og virtuelle verdener, interaktion i realtid og nøjagtig 3D-registrering af virtuelle og virkelige objekter. AR-teknologi anvendes på en række forskellige områder, herunder uddannelse, træning, reklame, spil og underholdning.

Det grundlæggende koncept for AR er, at det giver brugerne mulighed for at interagere med virtuelle objekter i et virkeligt miljø. Dette er muligt ved hjælp af særlig AR-software og -hardware, der sporer brugerens bevægelser og overlejrer virtuelle objekter på det virkelige miljø. AR-teknologi er blevet anvendt på en række forskellige områder, herunder uddannelse, træning, reklame, spil og underholdning.

Hvad er typerne af AR?

Der findes tre hovedtyper af AR: markørbaseret AR, markørløs AR og projektbaseret AR.

Markørbaseret AR er den mest almindelige form for AR. Den bruger en markør, typisk en QR-kode, til at udløse AR-oplevelsen. Markøren registreres af kameraet og bruges til at bestemme AR-indholdets position og orientering.

Markerless AR bruger ikke en markør. I stedet bruger den elementer i omgivelserne, f.eks. bygninger eller landemærker, til at udløse AR-oplevelsen. Kameraet bruges til at identificere disse funktioner og bestemme AR-indholdets position og orientering.

Projektbaseret AR er en type AR, der udløses af et specifikt projekt eller en specifik opgave. En projektbaseret AR-oplevelse kan f.eks. bruges til at hjælpe med at samle et møbel. AR-indholdet vil blive vist på skærmen, og brugeren vil bruge det til at udføre opgaven.

Hvad er forskellen mellem VR og AR?

Der er stor forskel på virtual reality (VR) og augmented reality (AR). VR er en fuldstændig fordybende oplevelse, hvor du transporteres til en anden verden, som ikke er virkelig. AR er, når du befinder dig i den virkelige verden, men digitale objekter er lagt oven på den.

Hvad er målet med augmented reality??

Målet med augmented reality er at give brugerne en forbedret oplevelse af den virkelige verden ved at lægge digitale oplysninger oven på den fysiske verden. Denne digitale information kan omfatte alt fra tekst og billeder til 3D-modeller og videoer. Ved at forstærke den virkelige verden med disse ekstra oplysninger kan brugerne få en bedre forståelse af deres omgivelser og træffe mere velinformerede beslutninger.

Hvad er de 3 elementer i augmented reality??

1. En head-mounted display (HMD) eller håndholdt enhed, der følger brugerens hovedbevægelser og viser billeder i brugerens synsfelt.

2. Et sporingssystem, der sporer enhedens position og orientering i realtid.

3. En række Augmented Reality-applikationer, der bruger sporingsdata til at generere realtidsbilleder eller -animationer, der overlejres på omgivelserne i den virkelige verden.

Skriv en kommentar