Aula

En aula er et stort rum, der bruges til undervisning i en skole eller på et universitet. Klasselokaler er typisk indrettet med rækker af skriveborde eller borde, og et lærerstol er placeret forrest i lokalet. En aula kan også være udstyret med audiovisuelt udstyr til præsentationer eller andre formål.

Er Aula maskulint eller feminint?

Aula er et feminint navneord.

Hvordan kommer jeg til Aula UWS?

Der er et par måder at komme til Aula UWS på, afhængigt af hvor du befinder dig.

Hvis du kommer fra byens centrum, er det nemmest at tage bussen. Busstoppestedet ligger på George Street, lige uden for Queen Victoria Building (QVB). Tag bus M40, M41 eller M42 til Parramatta Road, og stå af ved stoppestedet Aula UWS.

Hvis du kommer fra Parramatta, kan du tage toget til Granville station og derefter tage bus M40, M41 eller M42 derfra. Stå af ved stoppestedet for Aula UWS.

Du kan også tage M52-bussen fra Hurstville og stå af ved stoppestedet for Aula UWS.

Hvis du kører i bil, er den bedste måde at komme til Aula UWS på at tage Parramatta Road. Der er en parkeringsplads ved siden af universitetets hovedindgang.

Hvad betyder Aula på portugisisk?

Aula er et ord på portugisisk, der betyder “klasse”. Det bruges almindeligvis til at henvise til det tidsrum, hvor en klasse afholdes, men det kan også bruges til at henvise til det fysiske rum, hvor en klasse afholdes.

Hvor kommer ordet Aula fra?

Ordet aula er afledt af det latinske ord for “sal” eller “rum”. I det gamle Rom var en aula et stort, åbent rum, der blev brugt til offentlige forsamlinger eller til ceremonielle formål. Ordet kom efterhånden til at blive brugt om ethvert stort rum, især et rum, der bruges til undervisning.

I middelalderens Europa henviste udtrykket aula til det store rum i et kloster eller slot, hvor munkene eller ridderne samledes til måltider, studier eller bøn. Dette rum var ofte placeret på det øverste niveau i bygningen, væk fra støj og travlhed i de lavere niveauer.

Ordet aula begyndte at blive brugt om klasseværelser i den tidlige moderne periode. Det blev først brugt på denne måde i den tysktalende verden, og brugen spredte sig hurtigt til andre sprog. På engelsk bruges ordet primært i forbindelse med sekundær uddannelse; i USA omtales mellem- og højskoler f.eks. ofte som “aulas”.

Skriv en kommentar