Aurora

Aurora er en naturlig lysforestilling på himlen, typisk på de høje breddegrader (Arktis og Antarktis). Det skyldes samspillet mellem ladede partikler i atmosfæren og Jordens magnetfelt. De ladede partikler ledes langs Jordens magnetfeltlinjer ind i den øvre atmosfære, hvor de støder sammen med atomer og molekyler, ophidser dem og får dem til at udsende lys. Den mest almindelige farve af aurorallyset er grønt, men det kan også være rødt, blåt eller violet.

Hvor ofte forekommer auroras??

Auroraer forekommer oftest i efteråret og foråret, når solens aktivitet er på sit højeste. De kan dog forekomme på alle tider af året, selv midt om sommeren eller vinteren.

Hvilke sprog taler aurora?

Aurora taler i alt seks sprog flydende: Engelsk, fransk, spansk, italiensk, tysk og russisk.

Hvor findes polarlyset??

Nordlyset findes i den øvre atmosfære, typisk omkring 60-80 miles over jordens overflade. Den nøjagtige placering kan variere afhængigt af tidspunktet på året og solaktivitetsniveauet. I perioder med høj solaktivitet kan polarlyset findes tættere på polerne.

Kan mennesker se aurora?

Ja, mennesker kan se nordlys. Nordlyset er en naturlig lysforestilling på himlen, som typisk ses på de høje breddegrader (Arktis og Antarktis). Aurora-lys opstår, når Solens ladede partikler interagerer med Jordens øvre atmosfære. Partiklerne får atmosfæren til at gløde og skaber et farverigt lysshow.

Skriv en kommentar