Auskultation

Auskultation er det at lytte til kroppens indre lyde, normalt ved hjælp af et stetoskop. Disse lyde kan give oplysninger om hjertets, lungernes og andre organers funktion. Auskultation kan også bruges til at påvise unormale væskeniveauer, tumorer og andre vækster.

Hvad er auskultationslydene??

Auskultationslyde er de lyde, der produceres af hjertet, lungerne og andre organer, som kan høres ved hjælp af et stetoskop.

Hvad er de 4 respiratoriske lyde??

1. Normale åndedrætslyde kaldes vesikulære lyde og produceres, når luften bevæger sig gennem lungernes små luftveje. Disse lyde er som regel bløde og lavtliggende.

2. Bronkiallyde opstår, når luft bevæger sig gennem de større luftveje i lungerne. Disse lyde er normalt højere og mere højlydte.

3. Tracheale lyde produceres, når luft bevæger sig gennem luftrøret (trachea). Disse lyde er normalt meget høje og hårde.

4. Wheezes produceres, når luft bevæger sig gennem forsnævrede luftveje. Disse lyde er normalt høje og pibende.

Hvordan udføres auskultation?

Auskultation er en medicinsk betegnelse for at lytte til kroppens indre lyde, normalt ved hjælp af et stetoskop. Auskultation bruges ofte til at opdage problemer med hjertet eller lungerne.

Hvad er et eksempel på auskultation?

Auskultation er en medicinsk betegnelse for at lytte til kroppens indre lyde, normalt ved hjælp af et stetoskop. Auskultation kan bruges til at vurdere hjerte-, lunge- og tarmlyde.

Skriv en kommentar