Balsam

Balsam er en betegnelse for en række naturlige, aromatiske harpikser og gummi, der udvindes fra visse træer og planter. Disse harpikser og gummiharpikser har typisk en sød, træagtig duft og anvendes i en række kosmetiske produkter, parfumer og lægemidler. Nogle af de mest almindelige balsamer omfatter benzoin, myrra og røgelse.

Hvad betyder balsam i Bibelen?

Det hebraiske ord balsam er afledt af roden בלס (bles), der betyder “dryppe, flyde eller sive”.” I Bibelen henviser det til en velduftende harpiks, der blev brugt som parfume eller røgelse. Det blev også brugt som en medicinsk salve og var værdsat for sin evne til at helbrede sår og lindre smerter.

Den mest kendte bibelske henvisning til balsam findes i Højsangen, hvor brudgommen sammenligner sin bruds læber med “en dråbe balsam.” (Salomos sang 4:10)

Balsam var også en af ingredienserne i den hellige røgelse, der blev brugt i Tabernaklet og tempelceremonierne. (2. Mosebog 30:34)

I dag bruges balsam stadig som parfume og røgelse i mange religiøse ceremonier. Det anvendes også til fremstilling af visse typer medicin, f.eks. hostesirup og salver.

Hvilke fødevarer indeholder balsam?

Der findes en række planter, som indeholder balsam, men den mest almindelige kilde er fra harpiksen fra træet Myroxylon balsamum, som findes i Mellem- og Sydamerika. Denne harpiks bruges til at fremstille en række forskellige produkter, herunder balsamolie, balsamsalve og balsamparfume.

Hvordan fremstilles balsam??

Balsam er en harpiks, der udskilles af visse træer og buske. Det bruges til fremstilling af røgelse, parfume og lak.

Der er flere trin i fremstillingen af balsam. Først skæres barken af træet eller busken. Dette gør det muligt for balsamen at sive ud. Balsamen opsamles og renses derefter. Endelig anvendes det i den ønskede anvendelse.

Hvad er kendt som balsam?

Balsam er en type træharpiks, der anvendes til en række forskellige formål. Den har en høj koncentration af flygtige olier, hvilket gør den nyttig som duft- eller smagsstof. Det bruges også som medicin og insektmiddel.

Skriv en kommentar