Bargue

En bargue er en type båd med flad bund, der traditionelt blev brugt til transport af varer på kanaler og floder i Europa. De er typisk smalle både, der er omkring 6-9 fod brede, og de drives af en enkelt årer i agterenden. Pramme blev ofte brugt sammen med en hestetrukket slæbesti, hvor hesten gik langs slæbestien og trak prammen bag sig.

Pramme varierer i størrelse, men de fleste er omkring 30-40 fod lange. De har typisk en kabine foran og et åbent dæk bagpå, hvor lasten opbevares. Nogle barger har også en anden kahyt bagtil, som blev brugt af bargee’en (den person, der betjente bargen).

Pramme blev oprindeligt bygget af træ, men senere versioner blev lavet af stål. I dag bruges pramme mest til fritidsformål, f.eks. til at sejle langs kanaler og floder.

Hvor mange Bargue-plader er der??

Der findes i alt 25 Bargue-plader.

Hvor lang tid tager et Bargue-kursus??

Bargue-kurset er et tegnekursus, der tager ca. to måneder at gennemføre.

Hvor lang tid tager en Bargue-tegning?

Den gennemsnitlige Bargue-tegning tager mellem to og fire timer at gennemføre.

Hvordan studerer du Bargue?

Der findes ikke én endelig måde at studere Bargue på. Nogle metoder, der kan være nyttige, er dog at studere direkte fra Bargue-plader, at bruge en Bargue-app eller -software eller at arbejde sammen med en tutor, der er fortrolig med Bargue-metoden. Derudover kan det være nyttigt at gennemgå grundlæggende tegne- og skyggeteknikker, før du begynder at studere Bargue.

Skriv en kommentar