Basketball-pasning

En basketballpasning er en bevægelse, hvor en spiller kaster bolden til en anden spiller på samme hold. Afleveringen foretages normalt med hænderne, men kan også foretages med fødderne.

Den mest almindelige type af aflevering er brystpasset, hvor bolden sendes fra brystet til modtageren. Andre typer af afleveringer omfatter bounce-pass, hvor bolden preller af fra jorden, inden den fanges af modtageren, og overhead-pass, hvor bolden sendes over hovedet til modtageren.

Afleveringer kan foretages til spillere, der er åbne, hvilket betyder, at de ikke bliver bevogtet af en modstander, eller til spillere, der er dækket, hvilket betyder, at de bliver bevogtet af en modstander. En dækket spiller kan måske fange en aflevering ved at bruge sin krop til at skærme forsvareren fra bolden.

Afstanden af en aflevering kan variere, men de fleste afleveringer sker inden for et par meter fra aflevereren. For at lave en lang aflevering vil aflevereren ofte hoppe op i luften og kaste bolden over forsvarsspillernes hoveder.

Hvordan foregår pasning i basketball?

En aflevering er et underhåndskast med to hænder fra en spiller til en anden spiller. Bolden skal frigives, før modtageren fanger den, og modtageren skal være inden for armlængde af afleveren, når bolden frigives.

Hvad er den mest almindelige pasning i basketball?

Den mest almindelige aflevering i basketball er brystpasset. En brystpasning er en pasning, der foretages ved at holde bolden foran brystet og derefter aflevere den til modtageren. Brystpasset er en meget enkel og effektiv måde at aflevere bolden på, og det bruges af spillere på alle niveauer.

Hvad er de fem typer af afleveringer??

Der er fem typer af afleveringer i basketball: brystpasning, bounce-pasning, overhead-pasning, bag-ryg-pasning og no-look-pasning.

1. Brystpasning

En brystpasning er en type aflevering, hvor bolden sendes fra aflevererens bryst til modtagerens bryst. For at udføre en brystpasning tager aflevereren bolden i hånden og skubber den ud mod modtageren med brystet som guide. Brystpasset er den mest grundlæggende type af aflevering i basketball og bruges ofte til at lave enkle, korte afleveringer til en holdkammerat, der er tæt på.

2. Bounce Pass

En bounce-pass er en type aflevering, hvor bolden sendes fra afgiveren til modtageren ved at hoppe den op af jorden. For at udføre en bounce-pass kaster aflevereren bolden mod jorden foran modtageren, hvilket får den til at hoppe op til dem. Bouncepasset bruges ofte til at lave afleveringer til holdkammerater, der er længere væk, eller til at undgå forsvarsspillere, der forsøger at opsnappe bolden.

3. Overhead-pasning

En overhead-pass er en type pasning, hvor bolden sendes fra afleverende spiller til modtageren over hovedet. For at udføre en overhead-passning løfter aflevereren bolden over hovedet og kaster den derefter ned mod modtageren. Overheadpasset bruges ofte til at give afleveringer til holdkammerater, der er længere væk, eller til at undgå forsvarsspillere, der forsøger at opsnappe bolden.

Hvad er de fire 4 grundlæggende færdigheder i aflevering?

De fire grundlæggende færdigheder i pasning er dribling, skud, layups og rebounds.

Skriv en kommentar