Batucada

En batucada er en brasiliansk musik- og dansestil, der er kendetegnet ved sit hurtige og rytmiske beat. Den spilles typisk på slagtøjsinstrumenter, såsom trommer og shakers, og omfatter ofte også sang og klapsalver. Ordet “batucada” er afledt af det portugisiske ord for “trommespil”, og det menes at have sin oprindelse i de afro-brasilianske samfund i Rio de Janeiro. Batucada spilles ofte ved karneval og andre festlige lejligheder, og den har også vundet popularitet i andre dele af verden.

Hvilke instrumenter bruges i samba batucada?

De instrumenter, der anvendes i samba batucada, omfatter surdo, repinique, caixa, agogô, tamborim, chocalho og reco-reco.

Hvordan laver man batucada?

Der er ikke én måde at lave batucada på, da det er en afro-brasiliansk musikstil, der kan udføres på mange forskellige måder. Der er dog nogle grundlæggende elementer, der er afgørende for lyden og følelsen af batucada. For det første udføres batucada typisk med et stort trommeensemble, der består af forskellige typer slagtøjsinstrumenter. Disse instrumenter omfatter surdo (en stor stortromme), repinique (en højtromme), tamborim (en lille håndtromme) og agogo (et sæt klokker). Batucadas rytme er ofte meget kompleks og synkoperet og ledes normalt af surdotrommen. Batucada kan udføres som en solo- eller gruppeoptræden og ses ofte i Rio de Janeiros karnevalsfester.

Hvad er batucada-rytme?

Batucada er en brasiliansk musikstil, der er kendetegnet ved en karakteristisk rytme, der spilles på trommer. Ordet “batucada” er afledt af det portugisiske ord for “trommespil”.

Batucada-rytmen spilles normalt på et trommesæt bestående af en stortromme, en lilletromme og to eller flere tom-toms. Trommespillerne kan også bruge andre slagtøjsinstrumenter som f.eks. bækkener, cowbells og ganzás (shakere).

Batucada-rytmen bruges ofte i samba-musik, og den høres også ofte til karnevaler og gadefester.

Hvordan udtaler man batucada?

Ordet “batucada” er af brasiliansk oprindelse og udtales typisk som “bah-too-KAH-dah”. Der er dog en vis variation i udtalen, afhængigt af region eller dialekt. I Portugal udtales den f.eks. typisk “bah-too-KAH-zhah”.

Skriv en kommentar