Bauhaus

Bauhaus var en tysk kunstskole, der fungerede fra 1919 til 1933, og som kombinerede håndværk og billedkunst, og som var berømt for den tilgang til design, som den offentliggjorde og underviste i. Skolen eksisterede i tre tyske byer – Weimar fra 1919 til 1925, Dessau fra 1925 til 1932 og Berlin fra 1932 til 1933 – og blev lukket af den nazistiske regering. Bauhaus blev grundlagt af Walter Gropius i Weimar. Den tyske betegnelse Bauhaus – bogstaveligt talt “bygningshus” – stammer fra Staatliches Bauhaus, skolens navn på tysk. Selv om skolen blev lukket, fortsatte medarbejderne med at sprede dens idealistiske forskrifter, da de forlod Tyskland og emigrerede over hele verden. Skiftet af spillested og ledelse resulterede i et konstant skift af fokus, teknik, instruktører og politik. F.eks. blev keramikbutikken nedlagt, da skolen flyttede fra Weimar til Dessau, men genetableret, da de flyttede til Berlin.

Bauhaus-stilen var kendetegnet ved at fokusere på enkelhed og funktionalitet og brugen af rene linjer og grundlæggende geometriske former. Skolen underviste i en holistisk tilgang til design, hvor alle aspekter af designprocessen blev betragtet som lige vigtige. Denne tilgang er nu kendt som “total design”. Skolen lagde også vægt på brugen af traditionelle håndværksteknikker og vigtigheden af samarbejde mellem designere og håndværkere.

Bauhaus har haft en varig indflydelse på kunsten

Hvad er de 7 karakteristika ved Bauhaus-designet??

1. Bauhaus-designet er kendetegnet ved sin enkelhed og funktionalitet.

2. Bauhaus-designet er kendetegnet ved brugen af grundlæggende geometriske former.

3. Bauhaus-designet er kendetegnet ved brugen af primære farver.

4. Bauhaus-designet er kendetegnet ved brugen af enkle, rene linjer.

5. Bauhaus-designet er kendetegnet ved sit fokus på funktionalitet.

6. Bauhaus-designet er kendetegnet ved brugen af minimal ornamentik.

7. Bauhaus-designet er kendetegnet ved sit fokus på masseproduktion.

Hvorfor er Bauhaus så berømt??

Bauhaus var en tysk kunstskole, der fungerede fra 1919 til 1933. Den blev grundlagt af Walter Gropius, og dens kernefilosofi var troen på, at godt design skulle være tilgængeligt for alle. Denne filosofi var banebrydende på det tidspunkt, og skolen fik hurtigt et ry for at producere innovative designs af høj kvalitet.

Bauhaus havde en enorm indflydelse på designverdenen, og blandt dets alumner var nogle af de vigtigste designere i det 20. århundrede, såsom Ludwig Mies van der Rohe og Le Corbusier. Skolens arv kan stadig ses i mange moderne designs, og den anses for at være en af de vigtigste bevægelser i designhistorien.

Hvad betyder Bauhaus??

Ordet “Bauhaus” er et tysk ord, der betyder “bygningshus”.” Navnet blev valgt til skolen, fordi det afspejler skolens fokus på at skabe funktionelle og praktiske genstande.

Er Ikea Bauhaus?

Ikea er ikke en Bauhaus-skole eller -virksomhed. Bauhaus var en tysk kunst- og designskole, der fungerede fra 1919 til 1933. Ikea blev grundlagt i Sverige i 1943.

Skriv en kommentar