Begonia

Begoniaer er blomstrende planter, der er hjemmehørende i tropiske og subtropiske områder rundt om i verden. Der findes over 1.300 arter af begoniaer, og de findes i mange forskellige farver, former og størrelser. De mest almindelige begoniasorter er Rexbegonia og Begonia semperflorens-cultorum (også kendt som voksbegonia).

Begoniaer er kendt for deres farverige, ofte indviklet mønstrede blade og deres prangende blomster. Blomsterne kan være hvide, lyserøde, røde eller orange, og de bæres på stilke, der typisk er behårede eller pigede. Begoniernes blade er ofte fligede eller tandede, og de varierer i størrelse fra mindre end 1 tomme til over 12 tommer lange.

De fleste begoniaer dyrkes som stueplanter, selv om nogle sorter kan findes i haver og landskaber. Begonia-planter har brug for lyst, indirekte lys og veldrænet jord. De er relativt nemme at passe, men de kan være modtagelige for skadedyr og sygdomme.

Hvor længe holder begoniaer?

Begoniaer er langtidsholdbare, idet nogle arter blomstrer i mange måneder. De vil dog i sidste ende dø, typisk når vejret bliver for koldt eller for varmt.

Hvor er det bedste sted at sætte en begonia?

Begoniaer holdes bedst i et område med lyst, indirekte lys. De kan tåle lidt direkte sol, men for meget direkte sol vil brænde deres blade. Når det gælder temperatur, foretrækker begoniaer varmt vejr og klarer sig ikke godt i temperaturer under 60 grader Fahrenheit.

Kan begoniaer lide en masse vand?

Som hovedregel foretrækker begoniaer moderat vanding. De skal holdes fugtige, men ikke våde. Lad de øverste par centimeter jord tørre ud mellem vandingerne. Begoniaer er særligt følsomme over for overvanding, og for meget vand kan få rødderne til at rådne.

Kommer begoniaer tilbage hvert år??

Der findes over 1.300 arter af begoniaer, så det er svært at generalisere deres adfærd. Mange begoniaer er dog sarte stauder, hvilket betyder, at de vil dø tilbage om vinteren og genopstå om foråret. Nogle arter, som f.eks. voksbegonia (Begonia semperflorens), dyrkes som etårige, mens andre, som f.eks. den rhizomatøse begonia (Begonia rhizomatous), er stedsegrønne.

Skriv en kommentar