Billard

Billard er en køsport, der spilles på et bord dækket af et stofbetrukket, tætsiddende leje, som regel med seks lommer. Det spilles ved at slå på en hvid stokkugle med en stokkølle, og der rammes mål med stokkuglen. Spillet er også kendt som pool, snooker, eight-ball og nine-ball.

Hvorfor hedder det billard?

Ordet “billard” er afledt af det franske ord “billart”, som er en diminutivform af ordet “bille”, der betyder “kugle”. Billardspillet menes at have sin oprindelse i Frankrig i det 15. århundrede, og ordet “billiard” dukkede først op på engelsk i begyndelsen af det 17. århundrede. Ordet “billiard” kan også bruges som verbum og betyder “at slå en kugle med en køllestok i et billardspil”.

Hvad er et andet ord for billard?

Der findes ikke noget andet ord for billard.

Hvad er forskellen på pool og billard??

Der er et par vigtige forskelle mellem pool og billardspil. For det første spilles pool typisk på et bord med seks lommer, mens billardborde ikke har nogen lommer. For det andet spilles pool med køer, og billard spilles med køer og kugler. Endelig spilles pool typisk med et større antal kugler end billard.

Hvad er billard?

En billard er en glat, hård overflade, som kuglerne kan rulle på. Billard bruges ofte til spil som pool, snooker og kroket.

Skriv en kommentar